Ha arribat el dia. Brasil i Argentina es tornen a creuar en els seus camins aquesta matinada per lluitar per ser en la desitjada final de la Copa Amèrica. La canarinha, que és l'amfitriona, parteix com a favorita, però l'albiceleste té el millor jugador del món.

Brasil, favorita; però Argentina té Messi

Leo Messi està davant la possibilitat d'arribar a la tercera final consecutiva de la Copa Amèrica i té la il·lusió que aquesta sigui la definitiva per aixecar el primer títol amb la seva selecció. El crac del Barça no s'està trobant còmode sobre el terreny de joc i ell mateix reconeix que no està oferint la seva millor versió.

Messi Lautaro Otamendi Argentina Venecuela Copa America EFE

Les esperances que Argentina superi aquesta semifinal passen per la determinació de Messi. Per la seva part, Brasil té una de les millors seleccions del món, però la seva estrella està absent. Neymar es va lesionar just abans de començar la Copa Amèrica i haurà de mirar el partit des de la graderia.

Passi el que passi, el Barça s'assegura presència de jugadors blaugrana en la final. Arthur i Coutinho voldran eliminar el somni de Messi amb el seu joc vistós i la seva samba, però la veritat és que la canarinha tampoc està passant pels seus millors moments.

Argentina ha anat de menys a més, però segueix sense brillar

Brasil va patir per classificar-se per les semifinals i van tenir l'atzar de cara en la tanda de penals contra Paraguai. 3-0 contra Bolívia, 0-0 davant Veneçuela i 0-5 contra Perú en la fase de grups que va servir per demostrar el potencial dels brasilers.

Brasil Copa Amèrica EFE

Argentina ha anat de menys a més en aquest torneig i va començar amb mal peu perdent contra Colòmbia (0-2), després va empatar 1-1 contra Paraguai i va tancar la fase de grups amb una victòria per 0-2 contra Qatar. En els quarts de final, l'albiceleste no va brillar però va superar amb comoditat Veneçuela (0-2).

El balanç de partits oficials, favorable a Argentina

El Brasil-Argentina és el superclàssic, un dels partits més esperats per als aficionats de futbol i la igualtat és màxima. S'han enfrontat en 47 partits oficials, amb 19 victòries de l'albiceleste, 17 de la canarinha i 11 empats. Si també es tenen en compte els partits amistosos, els xocs entre ambdós supera el centenar (105): 41 triomfs de Brasil, 38 d'Argentina i 26 empats.

Messi Maradona Argentina AFA

AFA

Brasil guanya la partida a Argentina amb els Mundials (5 i 2), però els argentins tenen més Copes Amèriques que els brasilers (14 i 8). L'estadi de Mineirao acollirà aquest partidàs que no porta gaire bon record per la canarinha. Va ser allà on va perdre per 1-7 contra Alemanya en la Copa del Món del 2014.