El Brasil s'ha classificat per a les semifinals de la Copa Amèrica amb patiment. No hi ha hagut gols durant el partit contra Paraguai, però els brasilers s'han imposat a la tanda penals (0-0 / 4-3).

En la decisió definitiva, als penals, per al Paraguai han marcat Miguel Almirón, Bruno Valdez, Rodrigo Rojas. Gustavo Gómez ha vist com Alisson li aturava el seu llançament i Derlis González ha enviat el darrer xut albirrojo fora. Per al Brasil han marcat Willian, Marquinhos, Coutinho i Gabriel Jesús, marcant el penal decisiu. Abans, Firmino ha enviat la pilota fora.

El partit ha estat marcat per la gran actuació del porter paraguaià Roberto 'Gatito' Fernández i per l'expulsió al minut 58 del defensa paraguaià Fabián Balbuena. Paraguai des d'aquest moment s'ha tancat al voltant de la seva àrea i ha començat una defensa agònica davant les successives arribades del Brasil, totalment bolcat sobre el camp paraguaià i que fins i tot ha arribat a fer un xut al pal al minut 90, però Willian no ha pogut marcar.

Després dels 90 minuts, sense pròrroga fins a les semifinals, el partit ha anat als penals. I des dels onze metres els brasilers han estat més efectiu. El Brasil de Coutinho i Arthur ja espera rival a les semis, que serà el vencedor del Veneçuela-Argentina que es disputa aquesta nit.