L’Argentina de Leo Messi ha guanyat Veneçuela 0-2 en els quarts de final de la Copa Amèrica i ja és a semifinals. Els gols de Lautaro i Lo Celso han camuflat un nou partit pobre de l’albiceleste i el rival que espera és ni més ni menys que el Brasil. Els argentins han de carregar piles per enfrontar-se a la canarinha i els aficionats hauran d’esperar fins al pròxim dimecres per una fita històrica.

Messi segueix ben viu i no perd l’esperança

Argentina no convenç, però va avançant de rondes i ja és a les semifinals de la Copa Amèrica. L’albiceleste està anant de menys a més en aquest torneig i després de derrotar Qatar en la fase de grups, la víctima en els quarts de final ha estat Veneçuela. No ens enganyarem, no s’ha vist el millor partit de futbol, però les esperances que Messi guanyi un títol amb la seva selecció segueixen ben vives.

Messi Argentina Venecuela Copa America EFE

L’estadi on s’ha disputat ha estat un escenari immillorable, el magnífic Maracanà. Un autèntic temple del futbol, però que per Argentina és un camp maleït. L’última vegada que l’albiceleste va jugar un partit a Maracanà va ser en la final fatídica per als argentins del Mundial de 2014. En aquella ocasió, Messi va perdre l’oportunitat de guanyar una copa del món després de la victòria d’Alemanya.

Veneçuela, tot i no tenir un gran nom en el cartell, és un conjunt que no es pot menysprear i els seus resultats en aquesta Copa Amèrica l’avalen. La vinotinto s’ha presentat als quarts de final com a invicte després d’una gran fase de grups i el seu desig era derrotar un dels favorits, però no ha estat possible.

Messi Lo Celso Di Maria Otamendi Argentina Venecuela Copa America EFE

En totes les ocasions anteriors que Argentina i Veneçuela s’havien vist les cares en un terreny de joc en la Copa Amèrica, les victòries van caure per als argentins. Però l’últim referent entre ambdues seleccions va ser el passat mes de març amb un triomf de la vinotino.

Partit erràtic i amb poc futbol

Messi està probablement en una de les seves últimes ocasions de guanyar algun títol amb la seva selecció, però l’aportació del crac del Barça aquest divendres ha estat testimonial. Ho ha provat de totes les maneres, però el gol l’ha fet Lautaro Martínez amb un gran gest tècnic que ha obert la llauna en el matx.

El joc no ha estat fluid en cap moment, no hi havia cap jugador en el centre del camp que es posés a organitzar i liderar el seu combinat i hi havia certes fases del partit que semblaven un despropòsit. Anaven passant els minuts i la millor notícia per a Veneçuela era el resultat. La distància estava sent mínima (0-1).

Lo Celso sentència el partit

Lautaro ha tingut una gran oportunitat just començar la segona part i a partir d’aquí, la vinotinto ha dominat i ha passat pels seus millors minuts del matx. Armani ha salvat l’albiceleste en el 70’ i només 4 minuts després, Lo Celso ha sentenciat els quarts de final en aprofitar un regal de Fariñez.

0-2 i els argentins que són a una nova semifinal. Aquesta Copa Amèrica ens ha volgut regalar un Argentina-Brasil, i tot i que les dues seleccions no passen per al seu millor moment, tot és possible. Que visqui el futbol!