No és cap secret que el Barça s'ha interessat en nombroses ocasions pel fitxatge de Bernardo Silva. El centrecampista és un dels millors jugadors del món, com demostra el fet que sigui una de les grans estrelles del Manchester City, campió de l'última Champions League.

Des que Xavi Hernández va arribar a la banqueta blaugrana, ha insistit a Joan Laporta de la importància de contractar el portuguès. La idea del tècnic català és comptar amb un interior amb capacitat per girar-se, dirigir el joc i arribar des de segona línia quan sigui necessari. Encara que Pep Guardiola, com ha deixat clar en moltes ocasions, no s'ha negat a deixar sortir a un jugador que li demani el traspàs, la situació econòmica del Barça no ha permès efectuar l'operació.

Pep Guardiola Manchester City Champions Europa Press
Pep Guardiola en una roda de premsa de la Champions League / Foto: Europa Press

Benfica, la seva següent destinació

Als últims mercats de fitxatges, ha començat a ser habitual que el jugador hagués d'esperar fins a última hora per conèixer el seu futur. Des de la direcció esportiva han intentat sempre quadrar els comptes per al seu fitxatge. Però l'elevat preu que demanava el City, proper als 80 milions d'euros, feia impossible arribar a un acord.

Sembla que el portuguès podria haver renunciat al seu somni de jugar en el Camp Nou com a blaugrana, tenint en compte les desagradables experiències que ha viscut en els últims anys amb el Barça, per donar pas al seu desig de tornar al Benfica. Així ho ha manifestat en una entrevista per al diari portuguès A Bola. "Mai no he ocultat que algun dia vull tornar, així que clar que vull. Ara, ja veurem amb el temps què és possible. No val la pena parlar d'això tot el temps perquè la gent es cansa", va declarar el centrecampista, que va acabar afirmant que "espero que algun dia pugui succeir".

Bernardo Silva Portugal / Foto: Dpa - Pedro Fiuza
Bernardo Silva amb la selecció de Portugal / Foto: Dpa - Pedro Fiuza

Un retorn difícil

El jugador de 29 anys ha volgut deixar patent, en primer lloc, que aquesta possibilitat s'obrirà una vegada acabi el seu contracte amb el City. És a dir, el juny de 2026, si no hi ha cap renovació pel mig. "Ara hi ha situacions contractuals que cal respectar", ha afirmat el portuguès.

Sobre l'opció de sortir traspassat al Benfica si ell ho demanés, Bernardo Silva sap que és pràcticament impossible. "Si volgués anar al Benfica en aquest moment, seria impossible perquè el City està demanant molts diners. En els últims 4 o 5 anys m'han valorat en més de 50 milions, i és impossible que un club portuguès pagui aquesta quantitat. La gent ha de ser una mica realista", ha afegit el citizen.