Passa el temps i els casos als tribunals segueixen avançant al seu ritme. Ara ha estat la jutgessa del Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona qui ha donat a l'empresari Jaume Roures fins a deu dies, a comptar des del 21 de novembre, perquè presenti un escrit d'acusació per obrir judici oral en el cas de possibles injúries i calúmnies per part de l'expresident del Barça Josep Maria Bartomeu i la seva mà dreta, Jaume Masferrer. Roures, fundador del Grup Mediapro, ja prepara aquest escrit d'acusació, pas previ a l'obertura del judici oral, segons ha confirmat aquest passat dimarts l'empresa catalana en un comunicat.

Es reobre el cas de Jaume Roures

L'Audiència Provincial de Barcelona havia reobert el cas, que és part d'una peça secundària en la investigació judicial del Barçagate, després que l'1 d'abril del 2022 el Jutjat d'Instrucció número 13 l'arxivés en no veure delicte d'injúries ni calúmnies. Tot anava relacionat amb els missatges que I3 Ventures, l'empresa contractada pel Barça per difamar contra jugadors, l'entorn culer i els rivals, ​​va publicar contra Roures. A més, aleshores la jutgessa tampoc va considerar que Bartomeu i Masferrer haguessin intervingut en aquests missatges.

Jaume Roures Mediapro - Sergi Alcazar
Jaume Roures, en una entrevista a ElNacional.cat / Foto: Sergi Alcazar

Ara, però, l'Audiència Provincial considera que hi ha fins a set motius per reobrir el cas. Entre ells, que "el treballador (d'I3 Ventures) Sr. Vallés va declarar que l'objectiu del compte de Facebook del qual ell s'encarregava era crear contingut negatiu cap al Sr. Roures i fer-ho viral per generar comentaris negatius […] i que enviaven informes al Sr. Masferrer, que en una reunió […] els va facilitar una llista de persones a qui s'havia de pressionar".

Bartomeu, responsable del Barçagate

D'altra banda, també es considera que "de l'informe de PWC (PriceWaterhouseCoppers) es desprèn que la decisió de contractar I3 Ventures-Nicestream provenia del Sr. Bartomeu". I que els missatges contra Roures es van publicar als comptes de Facebook i Twitter anomenats 'Jaume, un film de terror', una de les sis que la SER va destapar com a pertanyents a I3 Ventures en la investigació publicada el 17 de febrer de 2020.

Bartomeu FC Barcelona
Josep Maria Bartomeu fent un discurs / Foto: FC Barcelona

Mentrestant, el procés d'instrucció del Barçagate, que es va allargar fins al 29 de gener del 2023, segueix el seu curs a l'espera de les declaracions de nous testimonis i de l'anàlisi dels dispositius tecnològics dels investigats: Bartomeu, Masferrer, l'exdirector general del Barça Òscar Grau i l'excap dels serveis jurídics Román Gómez-Ponti. A la causa, s'investiguen els delictes d'administració deslleial i/o corrupció entre particulars.