El Barça femení no dubta i s'acaba imposant a l'Eintracht de Frankfurt a la cinquena jornada de la fase de grups de la Women's Champions League (2-0). Les blaugrana confirmen el liderat i la primera posició a falta d'una jornada per acabar la fase de grups de la Champions femenina. Patri Guijarro i Caroline Graham Hansen han resolt el duel.

Patri Guijarro marca el camí del Barça

El Barça no volia fallar i volia celebrar la primera posició del Grup A —després de l'empat entre el Benfica i el Rosengard— amb els culers presents a l'Estadi Johan Cruyff. I ho ha fet amb el mateix equip inicial que va donar el títol a la Supercopa d'Espanya. Sense canvis, però també bastant obligades per culpa de les moltes baixes per lesió.

Aitana Bonmatí Barça femenino Eintracht Frankfurt / Foto: EFE
Aitana Bonmatí jugant contra l'Eintracht de Frankfurt / Foto: EFE

I el Barça ha sortit a per totes, volent dominar com habitualment i generant perill. Al minut 10, primera ocasió de Mariona Caldentey, la referent a l'eix de l'atac. I al 15, Irene Paredes ha evitat el gol de l'Eintracht gairebé sota pals després d'una de les poques errades defensives blaugrana i l'excursió de la portera Cata Coll. Però a partir d'aquest moment, encara més possessió i més perill culer. I just després d'una doble ocasió de Lucy Bronze i Mariona, Patri Guijarro ha obert la llauna al minut 19 amb un xut creuat des de fora l'àrea que ha entrat amb facilitat pel pal llarg de la portera Stina Johannes (1-0).

Un possible penal sobre Graham Hansen no xiulat i la lesió de l'estrella rival, Géraldine Reuteler, han marcat la fase intermèdia de la primera part. I abans del descans, una ocasió de Paredes. El Barça ha estat superior, fent una pressió molt alta, atacant sense pausa i generant molt perill.

La sentència de Caroline Graham Hansen

I a la segona part ha seguit la mateixa dinàmica, però amb un canvi de la portera alemanya, que ha deixat el seu lloc a Cara Bösl. I ella ha estat la més destacada de l'inici del segon temps, amb Aitana Bonmatí errant quan el gol estava cantat, igual que Graham Hansen, també topant amb la portera suplent de l'Eintracht. I encara que Lucy Bronze ha enviat la pilota al pal amb una gran rematada de cap quan feia de davantera centre sorpresa, el marcador semblava encallat.

Tanja Pawollek, la capitana de l'Eintracht, ha hagut d'abandonar el camp també lesionada. Una molt mala fortuna en aquest partit per al conjunt alemany. I el Barça, més ensopit i fallant més de l'habitual, tampoc semblava animar a les espectadores presents al Johan Cruyff. L'Eintracht ha tingut els seus minuts de perill, però el Barça no ha permès l'empat. Esmee Brughts i Clàudia Pina han sortit de refresc des de la banqueta i han ajudat a fer l'esprint final. I Graham Hansen ha sentenciat al minut 73 amb una gardela des de fora l'àrea que ha tocat el pal abans d'entrar al fons de la porteria (2-0).

I Bruna Vilamala, Marta Torrejón i Vicky López també han jugat uns minuts en el tram final del partit. El Barça suma la seva cinquena victòria a la fase de grups de la Champions, un ple amb 15 punts aconseguits, i continua invicte a Europa. I continua pensant en els quarts de final, però ara sabent que les blaugrana seran primeres de grup passi el que passi.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!