El Barça femení ja té en les seves mans el primer títol de la temporada. Després de golejar el Reial Madrid (4-0) a les semifinals, el conjunt blaugrana no ha fallat contra el Llevant (7-0) i ha acabat conquerint la seva tercera Supercopa d'Espanya consecutiva. Sense patir en cap moment, les blaugrana han tornat a demostrar la seva superioritat firmant una final espectacular, que ha tingut Salma Paralluelo (x2), Graham Hansen (x3), Ona Batlle i Aitana Bonmatí de golejadores. Amb aquest triomf, les de Jonatan Giráldez inicien el seu camí cap a l'ambiciós objectiu d'aixecar els quatre títols de la temporada, la darrera gran fita que li queda a aquest grup històric de jugadores.

Un Barça pletòric tanca la final al descans

La final entre el Barça i el Llevant ha tingut una única direcció des dels primers minuts de partit. Malgrat que el conjunt valencià ha gaudit d'una gran ocasió al primer minut del matx, quan Engen ha hagut de rebutjar una pilota a la línia de gol després d'un error en sortida de pilota de Cata Coll, ràpidament, les blaugrana han pres el control de la pilota i han començat a sumar ocasions de forma continuada. Un setge cap a la porteria del Llevant que al minut 12 ha acabat amb el primer gol del partit, obra de Salma Paralluelo en rebre una gran assistència de Graham Hansen, que ha vist la '7' culer lliure al segon pal.

Salma Paralluelo celebració gol Barça Llevant EFE
Salma Paralluelo celebra el primer gol de la final / Foto: EFE

Amb el marcador de Butarque ja estrenat, el Barça no ha tret el peu de l'accelerador. Les blaugrana han continuat atacant i al minut 24 han tornat a perforar la porteria del Llevant. Graham Hansen ha recollit una pilota dintre de l'àrea i, amb un potent xut, ha superat la portera Holmgren. Però l'ambició culer no s'ha acabat aquí. Només dos minuts més tard del gol de la '10' , Ona Batlle s'ha sumat a la festa amb una diana que deixava la final sentenciada abans de la primera mitja hora de partit.

I és que amb el tercer gol barceloní, el Llevant ha passat a ser una joguina en mans de les futbolistes del Barça, que han seguit buscant el gol insistentment. Ja amb el vent totalment de cara, ha aparegut el talent d'Aitana Bonmatí, que amb un preciós cop de taló, ha deixat sola Graham Hansen perquè anoti el seu doblet personal. La golejada ja estava consumada i tot feia indicar que el marcador al descans seria de 4-0, tanmateix, Salma Paralluelo encara no havia dit la darrera paraula i al temps de descompte ha fet el cinquè.

Toc esparo Aitana Bonmati Supercopa Barça Llevant EFE
 L'espectacular assistència d'Aitana Bonmatí per fer el quart gol / Foto: EFE

Aitana Bonmatí se suma al festival i el Barça celebra el primer títol de l'any

Després del pas pels vestidors, l'escenari de partit no ha canviat. El Barça no volia tenir compassió d'un abatut Llevant i Graham Hansen s'ha adjudicat el seu hat-trick amb una xut que, de nou, ha estat impossible d'aturar per a la portera del Llevant. El festival barceloní estava sent espectacular i qui no ha volgut faltar a la cita amb el gol ha estat la millor jugadora del món, Aitana Bonmatí. La de Sant Pere de Ribes ha arreplegat una bona pilota a l'espai i ha anotat la setena diana de la nit amb una precisa rematada creuada.

Graham Hansen celebrant el seu hat-trick a la final de la Supercoa / Foto: EFE
Graham Hansen, celebrant el seu hat-trick / Foto: EFE

Després del gol de la '14' culer, Jonatan Giráldez ha realitzat un reguitzell de canvis que ha donat una nova cara al partit. Jugadores menys experimentades com Vicky López o Bruna Vilamala han tingut la seva oportunitat, però el ritme del duel ha baixat. Les barcelonines han optat per apostar per un joc més horitzontal, amb llargues possessions que han adormit un duel que amb un fascinant 7-0 ha acabat amb el primer títol de l'any per al Barça.