El Barça femení no deixa peu als dubtes i acaba golejant el Rosengard (7-0) per confirmar la seva classificació per als quarts de final de la Women's Champions League. Victòria indubtable a l'Estadi Johan Cruyff per sumar la quarta victòria en quatre jornades de la Champions femenina.

El Barça posa la directa cap als quarts de la Champions femenina

El Barça necessitava la victòria per garantir-se el passi de fase i Jonatan Giráldez no ha dubtat en fer un equip molt titular. Només tres canvis respecte a la victòria aconseguida ara fa una setmana contra el Rosengard, donant entrada a la jove Martina Fernández, Caroline Graham Hansen i Clàudia Pina. Però el duel, tot i els canvis, ha estat molt similar al viscut a Suècia, amb un Barça dominador total.

Tot i uns primers minuts sense generar ocasions, a partir del 9, amb una bona falta picada per Salma Paralluelo, ha començat l'exhibició culer. Graham i Aitana Bonmatí han tingut les seves ocasions abans que al quart d'hora de joc Keira Walsh obrís el marcador amb un xut amb un rebot (1-0). Una diana justa i que ha estat la confirmació del gran partit culer que estava començant. Travesser de Pina al minut 25 i obra d'art creada entre Graham i Aitana al minut 34, amb una paret i passada de taló de la Pilota d'Or que la noruega ha enviat al fons de la xarxa (2-0).

Barça femenino celebración gol / Foto: EFE
Les jugadores del Barça celebrant el primer gol del partit / Foto: EFE

El Barça, sense oposició, ha continuat amb el seu perill constant. Mariona Caldentey, Pina, Salma, Aitana, Graham, Marta Torrejón i, fins i tot, Ona Batlle, haurien pogut fer més gran la diferència al marcador, però la portera Angel Mukasa ha conservat la dignitat del Rosengard. Mostra d'aquest domini absolut culer a la primera part queda reflectit amb els 9 xuts a porteria i el 80% de possessió blaugrana.

Es confirma la golejada del Barça

Però la tònica no ha canviat gens a la segona part. El Rosengard, totalment abatut, no ha pogut fer res per combatre. I les ocasions culers s'han seguit sumant fins que Salma Paralluelo, aquesta vegada sí, ha fet un gol senzill després d'una desmarcada en atac i un bon control al minut 54 (3-0). Salma novament ha marcat per completar el seu doblet al minut 60 i sentenciar definitivament el partit (4-0). Després de l'entrada al camp de Vicky López, Lucy Bronze i Asisat Oshoala ha arribat en cinquè gol culer, obra de Clàudia Pina al minut 73 (5-0). I Marta Torrejón ha fet el sisè de cap al minut 75 (6-0).

Barca femenino celebracion gol
Les jugadores del Barça celebrant un dels gols contra el Rosengard / Foto: EFE

Les 5.072 espectadores presents a l'Estadi Johan Cruyff han gaudit com mai. I ha tornat a jugar Bruna Vilamala després de gairebé dos mesos de baixa i hi ha hagut el debut oficial de Judit Pujols. I abans d'acabar el partit, al minut 88, Martina ha fet el setè gol culer (7-0). El Barça, doncs, goleja el Rosengard i confirma el seu passi als quarts de final de la Champions femenina, també tancant l'any com a l'únic equip invicte de tota Europa. I ara només queda que en la propera jornada, que es jugarà a finals del mes de gener del 2024 a casa contra l'Eintracht de Frankfurt, el Barça s'asseguri la primera posició del Grup A. A més, el partit ha acabat amb l'anunci de la renovació de la lesionada Mapi León fins al 2026.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!