Fernando Alonso és, des de la seva arribada, una benedicció per a Aston Martin. L'experiència, el carisma i el talent de l'espanyol el fa pràcticament el pilot perfecte, però el '14' és especial. Els atletes que, dins del seu esport, estan a un altre nivell, tenen una ambició desmesurada que, per molt que guanyin, sempre volen més.

Alonso, a més, ha tingut una carrera molt moguda, quedant-se a les portes del Mundial de F1 en tres ocasions. Si ja és considerat com un dels millors de la història, haver-los guanyat l'acreditaria com un dels més llorejats. En aquest sentit, la seva ambició desmesurada, a part de per ser un d'aquests genis, té justificació. En aquest context, és Aston Martin qui surt perdent. L'asturià confia molt en el projecte de l'escuderia britànica, en l'arribada del túnel de vent de cara a 2025 i de la motorització Honda per a 2026, però no té temps per a esperar.

Mike Krack Fernando Alonso Aston Martin / Foto: Europa Press
Mike Krack i Fernando Alonso, al mur d'Aston Martin / Foto: Europa Press

Fernando Alonso i la porta cada cop més oberta de Red Bull

Als seus 42 anys, Fernando Alonso segueix trobant-se en plena forma tant a nivell mental com a nivell físic. Sigui com sigui, no pot esperar. La F1 no espera i Red Bull segueix demostrant una hegemonia pràcticament indestructible. Només va ser el parèntesi d'Austràlia, excepcional en vista que va ser un problema de frens el que va obligar la retirada de Max Verstappen, que va permetre una nova victòria no Red Bull, també firmada per Carlos Sainz.

El cas és que, amb tot el cas Horner i la consegüent possible sortida de Max Verstappen de l'equip, Fernando Alonso veu com la porta de Red Bull està cada cop més oberta i, evidentment, no la desaprofitarà. Aquesta i el destí d'un Adrian Newey per qui Lawrence Stroll ha fet una oferta estratosfèrica són les claus del futur de Fernando Alonso.

Adrian Newey / Foto: Europa Press
Adrian Newey, cap d'aerodinàmica de Fernando Alonso / Foto: Europa Press

A més a més, a banda del tema Jos Verstappen, Max, Helmut Marko i Christian Horner, també és tot un meló la continuïtat de Checo Pérez. El mexicà va ser subcampió durant la darrera temporada, però la seva labor, sobretot durant les jornades de qualy, no va satisfer Helmut Marko. Per aquesta raó, en cas de tornar a entrebancar-se els dissabtes i de no firmar una temporada a l'altura de la granota que defensa, podria presentar-se l'escenari en què a Red Bull no només li quedi lliure el seient de Verstappen, sinó també el de Checo. En aquest context hipotètic, la continuïtat de Fernando Alonso a Aston Martin seria pràcticament impossible i podria dependre directament del futur d'Adrian Newey. El problema, és que tot l'equip està pendent d'un pilot que, evidentment, vol un cotxe ràpid i el vol el més abans possible.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!