Arturo Vidal és un fitxatge dels que agraden a Can Barça. Les primeres paraules del xilè, només aterrar a Barcelona, van ser “em deixaré la vida sobre el terreny de joc”. I això és el que volen escoltar molts socis culers. El “guerrer”, com l'ha batejat Ernesto Valverde, ha sortit a la gespa del Camp Nou amb puntualitat anglesa en el seu primer dia. Abans ha firmat el contracte a la llotja President Sunyol i ha estat presentat a la tribuna.

La sessió fotogràfica del fitxatge amb més expectació mediàtica de la temporada ha estat, si més no, peculiar. Vidal ha pujat les escales que donen accés al terreny de joc acompanyat del seu fill Alonso, provocant una situació atípica en les presentacions de futbolistes. Primer, ha somrigut als mitjans que li demanaven un petó a l'escut, fet que no s'ha acabat produint. Després, una firma de pilotes. Fins que ha arribat el moment del dia.

El seu fill, amb un pentinat igual d'estrident, ha saltat al Camp Nou per intercanviar unes passades amb el nou futbolista blaugrana. El mateix Alonso, conegut amb el nom de Monito a les xarxes socials, va ser l'encarregat de desvetllar el futur traspàs de Vidal, que entre tocs, ha dirigit diverses mirades i gestos a la gent que l'animava des de la graderia.

636691628796917442

EFE

L'aparença del jugador, ple de tatuatges i amb un pentinat al que Pep Guardiola es referia a les rodes de premsa, no guarda relació amb el seu tracte cap als mitjans, treballadors i seguidors que es trobaven al camp. Tampoc amb la manera de dirigir-se al seu fill, controlat per ell o pel secretari tècnic del primer equip, Éric Abidal. La seva personalitat explosiva dins el camp, tampoc casa amb el seu tarannà tranquil fora de la gespa.

En els propers dies l'exjugador del Bayern de Munic podrà trepitjar la mateixa gespa i jugar, ara sí, amb futbolistes de la talla de Leo Messi, Luis Suárez o Philippe Coutinho. Serà llavors quan es podrà valorar el fitxatge de Vidal, que signa un contracte per a les pròximes tres temporades. Serà llavors quan es podrà intuir si el Barça, amb Vidal al camp, serà capaç de guanyar la Champions que el xilè tant desitja.