El Girona té un problema. Aquest dimarts, el conjunt de Juan Carlos Unzué ha perdut contra l'Almeria (3-1), signant així la tercera derrota en tres sortides lluny de Montilivi. Les sensacions que ofereixen els gironins, a més, són impròpies del conjunt amb la millor plantilla i el pressupost més alt de la categoria.

L'ordre no altera el producte

Quan les coses no funcionen cal buscar solucions. Després de perdre contra el Cadis dissabte passat, Juan Carlos Unzué s’ha vist obligat a sacsejar l’onze del seu equip. Contra l’Almeria, el tècnic navarrès ha apostat per un 5-3-2 amb diverses cares noves, però el canvi de sistema no s’ha traduït en bon joc en cap moment.

A la primera part, el Girona ha tornat a fer gala d’una possessió estèril i desesperant i en cap moment ha intimidat la porteria del seu exporter, René Román. De fet, en el minut 12 Sekou Gassama ha marcat el primer de l’Almeria després de rematar amb el cap una centrada magistral de  José Carlos Lazo, el millor de partit. El marcador del davanter català d’origen senegalès era Pablo Maffeo, un lateral que aquest dimarts, de manera incomprensible, ha jugat de central.

Els puntes han estat Àlex Gallar i Marc Gual, dos davanters no són referències pures. Jonatan Sotiano, en canvi, ha hagut d’esperar el seu torn a la banqueta.

Segona part desesperant

Després del descans les coses no han canviat, precisament. Unzué ha mantingut l’esquema inicial i els seus homes han intentat de reaccionar de manera tímida, però ben aviat han topat amb la realitat.

Gual ha empatat el duel al minut 55 després d’aprofitar un mal refús de René, però en el 70 Lazo ha tornat a perforar la porteria de Juan Carlos. Ho ha aconseguit després d’una rematada de Sekou al pal que Gerard Gumbau ha estat incapaç de rebutjar.

7 minuts després -i amb Jonatan Soriano i Samu Saiz sobre la gespa- Sekou ha sentenciat el partit des dels onze metres després d’un penal comès per Juanpe. La pena màxima era inexistent, però tot i així el VAR no l’ha corregit i el central ha estat expulsat.

Tercera sortida del Girona, tercera derrota. El conjunt blanc-i-vermell segueix sense estrenar-se lluny de Montilivi i signa un trist balanç de 7 punts de 18 possibles en total. Mentre Unzué perd crèdit al més pur estil Eusebio Sacristán, els líders de Segona comencen a distanciar-se del Girona, el club amb més pressupost de la categoria de plata.