Sentència esperada després del judici del cas Neymar 2, el relatiu al fons d'inversió DIS. Ja a finals del mes d'octubre la fiscalia va retirar l'acusació a tots els acusats per corrupció en el judici. I ara s'ha confirmat que tant Sandro Rosell com Josep Maria Bartomeu, l'exdirectiu del Santos Odilio Rodrigues, Neymar Jr, el seu pare i la seva mare, els dos clubs (Barça i Santos) i l'empresa N&N, han estat absolts.

Absolució total al cas Neymar 2

El judici ha acabat com tothom esperava i tal com la fiscalia ja havia deixat entreveure el passat mes d'octubre. Aleshores es van retirar totes les acusacions i per tots els fets en el judici del cas Neymar 2. Ara la sentència dictada a la secció 6a de l'Audiència de Barcelona confirma l'absolució total de tots els acusats.

neymar tsjc judici carlos baglietto
Neymar Jr assegut al banc dels acusats / Foto: Carlos Baglietto

Si el fiscal ja va assegurar que el que va fer el Barça "no està prohibit i no és delicte", ara ha resolt en la mateixa línia. La primera absolta ha estat Nadine Gonçaleves, la mare de Neymar, qui l'acusació particular ja va retirar al final del judici. Però també s'han confirmat la resta d'absolucions: "Absolem Alexandre Rosell Feliu, Neymar da Silva Santos júnior, Neymar da Silva Santos, Odilio Rodrigues Filho, Josep Maria Bartomeu i Floreta, N&N Consultoria Esportiva i Empresarial, Santos Futebol Clube i Futbol Club Barcelona dels delictes pels quals venien acusats".

Així mateix, també s'han resolt les costes del judici. Les correposnents a Bartomeu i a la mare de Neymar, "s'imposen a l'acusació particular en una setena part respecte a una meitat de les costes, i en una altra novena part quant a la meitat restant, a favor de cadascun". Pel que fa a les de la resta dels acusats, "s'imposen a l'acusació particular en una setena part respecte a una meitat de les costes a favor de cadascun".

neymar advocats judici tsjc Carlos Baglietto
Neymar Jr arribant a l'Audiència de Barcelona / Foto: Carlos Baglietto

Sense delicte i amb tracte de favor a Neymar

Recordem que l'acusació DIS demanava 2 anys i 6 mesos de presó per a Neymar, Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu, i va acusar el futbolista de "traïció", a més de dir que va acceptar "un suborn de 40 milions". Tot i això, les acusacions de corrupció van ser negades en tots els casos i tampoc es va poder demostrar res d'això.

Neymar, que va tenir un tracte de favor, va ser l'espectacle mediàtic dels primers dies. Després ja van arribar la resta de declaracions i tot va quedar vist per sentència a l'espera d'aquesta resolució esperada. Ara, però, es podria tornar a reobrir el cas si hi han recursos, cosa que no és gens descartable.