El cas Neymar 2, el que implica l'empresa DIS, arriba al seu tram final. I aquest divendres ha estat el torn d'escoltar els acusats a l'Audiència de Barcelona, amb Sandro Rosell, Josep Maria Bartomeu i el Barça com a protagonistes principals. Si fa uns dies Neymar Jr ja va tirar pilotes fora, igual que la seva mare, Nadine Gonçalves, l'únic que va afrontar certa responsabilitat va ser el pare del futbolista brasiler. Ara, però, els altres tres acusats en la causa s'han desmarcat d'aquest cas.

El primer en parlar ha estat l'últim testimoni, Domingo Barral, però després ja ha estat el torn dels acusats. Sandro Rosell, actuant com a president del Barça en el moment del fitxatge de Neymar, ha respost tothom excepte l'acusació, una fórmula que també han repetit tant Bartomeu com Sergi Atienza, el representant del Barça.

Rosell defensa el seu paper en el fitxatge de Neymar

Rosell ha remarcat que la seva funció era la de "fixar els límits econòmics" i ha explicat que "el líder de la negociació va ser Raúl Sanllehí". L'expresident culer ha dit que "se m'informava del límits dels diners" i que "els presidents no fem contractes". Una manera ràpida de dir que no havia participat en el tancament de les xifres ni en la negociació.

Sandro Rosell juicio Neymar / Foto: Bernat Aguilar
Sandro Rosell declarant en el judici del cas Neymar 2 / Foto: Bernat Aguilar

Tot i això, sí que Rosell ha afirmat que "em vaig reunir una vegada amb el pare de Neymar a Miami, on jo estava de vacances, i li vaig dir que el Barça estava interessat (en el fitxatge de Neymar)". L'expresident del Barça ha recalcat que "va ser una reunió de cortesia i vaig dir-li que l'equip ideal per al seu fill era el Barça". I ha seguit en la mateixa línia: "No vaig participar en la negociació, que passava al Brasil, però estic convençut que vaig parlar amb algú del club perquè no paguessin més de 17,5 o 18 milions".

A més, també ha volgut exculpar Bartomeu de qualsevol responsabilitat, aleshores vicepresident esportiu del Barça, dient que "mai" havia participat en la negociació, i que les seves signatures corresponien a un "protocol de firmes" establert dins d'un "control molt exhaustiu" que tenia el club blaugrana. Com també que al Barça "no sabíem qui era DIS". I que l'únic motiu per avançar el fitxatge de Neymar del 2014, quan estava pactat, i fer-lo al 2013, és perquè esportivament l'entrenador Tito Vilanova (tractant-se del seu càncer a Nova York) va demanar si podien portar-lo aquell estiu cap a Barcelona i no esperar un any més.

Sandro Rosell Josep Maria Bartomeu Sergi Atienza / Foto: Bernat Aguilar
Sandro Rosell, Josep Maria Bartomeu i Sergi Atienza durant el judici del cas Neymar 2 / Foto: Bernat Aguilar

Bartomeu també es desmarca de les negociacions

Pel que a Josep Maria Bartomeu, la seva intervenció ha estat més breu, responent sobretot a les preguntes del seu advocat, José Maria Futer-Fabra. L'aleshores vicepresident esportiu assegura que ell "tenia càrrecs representatius i no executius. No cobrava". I que la seva feina era únicament la d'"informar els companys de junta directiva en tots els temes esportius del club i representar el Barça".

A més, també diu que "no tenia cap coneixement de l'empresa DIS" i que "no vaig tenir cap paper i no vaig participar en les negociacions" en el fitxatge de Neymar. Pel tema de la seva firma en el contracte del fitxatge, ha recordat el protocol de firmes, una cosa que "decideix l'àrea jurídica del club i l'àrea executiva".

També ha afegit que "André Cury no tenia poder de representació del Barça i era un dels scouters del club, centrat al Brasil". I confirmant cada vegada que podia totes les afirmacions que ja havia dit Rosell minuts abans. Per acabar, ha recordat que "vam encertar plenament a nivell esportiu amb el fitxatge de Neymar", ja centrant-se en termes més futbolístics.

Josep Maria Bartomeu juicio Neymar
Josep Maria Bartomeu declarant en el judici del cas Neymar 2 / Foto: Bernat Aguilar

I pel que fa a Sergi Atienza, el representant del Barça, ha tingut la intervenció més breus de totes i també s'ha desmarcat de les acusacions de DIS. El Barça no va tenir cap relació amb l'empresa brasilera.

Tot i això, encara que els acusats, els testimonis, els pèrits i DIS ja han dit la seva, el tribunal ha escoltat totes les parts i el fiscal ha retirat totes les acusacions, el judici espera la seva última jornada, que serà aquest proper dilluns dia 31 d'octubre. Aleshores es presentaran els informes, serà el moment de l'última paraula i s'exposaran les conclusions finals.