Neymar Jr ha rebut el primer tracte de favor en el judici del cas DIS que ha començat aquest dilluns a l'Audiència de Barcelona. El futbolista del PSG, que novament s'ha assegut al banc dels acusats pel seu polèmic fitxatge pel Barça al 2013, ha hagut de fer acte de presència al Palau de Justícia de Barcelona, però ha rebut la dispensa del tribunal abans del que molts esperaven.

🔵🔴​ Cas Neymar 2: les claus sobre la suposada estafa en el traspàs del jugador del Santos al Barça
 

Neymar, el protagonista mediàtic als jutjats

El judici de l'anomenat cas Neymar 2 ha començat aquest dilluns a Barcelona i s'allargarà la propera setmana i el dia 28 d'octubre, just abans de les conclusions, que seran el dia 31. Dia molt mediàtic al Passeig Lluís Companys, amb més de 160 professionals de 49 mitjans acreditats. L'arribada més esperada de totes, a banda de la de Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu, era la de Neymar Jr, el seu pare i la seva mare, que han arribat acompanyats d'un gran seguit de persones.

 

Però el moment que tothom esperava era el de la imatge de Neymar assegut al banc dels acusats. El futbolista estava al costat del seu pare, en una fila de banc en el qual també hi era present la seva mare. A la fila de dalt, Sandro Rosell, president del Barça en el moment del fitxatge del jugador brasiler, i Josep Maria Bartomeu, aleshores vicepresident culer. També estaven presents els representants de l'empresa N&N, del Santos i del Barça, tots ells entre els acusats en aquest judici.

Neymar, dispensat d'assistir al judici

El judici ha començat amb les qüestions prèvies, però ben aviat hi ha hagut un recés per valorar unes noves proves aportades per DIS —que el tribunal no les ha acceptat—. S'havia parlat que la defensa de Neymar demanaria que declarés avui, ja sigui al matí o a la tarda, degut a la seva complicada agenda de partits i viatges com a futbolista professional, i la resolució el portarà a declarar aquest dimarts. Tot i això, també hi han hagut altres moments destacats en la primera jornada de judici, com han estat les intervencions del president del tribunal, José Manuel del Amo, en relació a la situació de Neymar.

El magistrat, que des d'un inici s'ha mostrat molt empàtic amb el futbolista Neymar, ha pres la primera decisió important del judici quan encara només havia passat mitja hora des de l'inici. "Neymar estava marcant un gol i jo al llit", afirmava per començar el president del tribunal. Un instant que ha provocat els primers riures de la sala. I just després el jutge ha dispensat d'assistir al judici tant Neymar com el seu pare i la seva mare fins que declarin com a acusats. Un tracte de favor cap al futbolista després d'haver jugat ahir a la nit un partit a París —en el qual va marcar el gol de la victòria del PSG contra l'Olynmpique de Marsella— i també cap als seus pares, tot i que s'ha de dir que aquesta és una pràctica que legalment es permet en casos especials.

Neymar Jr padre madre Sandro Rosell Josep Maria Bartomeu juicio
Neymar Jr assegut al banc dels acusats / Foto: Bernat Aguilar

La situació ha generat certs dubtes dins de la sala, veient com els tres protagonistes de la decisió no sabien si podien abandonar immediatament el Palau de Justícia, fins que els han confirmat que podien sí podien absentar-se d'aquesta sessió matinal i en els dies següents fins que els toqués declarar. Finalment, el futbolista i la seva mare han acabat abandonant la sala, en la qual s'hi ha quedat el pare de Neymar fins després del següent recés, quan ha aprofitat per absentar-se.

Pendents de la declaració de Neymar

I poc després han arribat més corredisses per veure la sortida de Neymar del Palau de Justícia de Barcelona. El futbolista ara sí ha saludat els fans que l'esperaven fora i cridaven el seu nom, i ràpidament ha entrat a una furgoneta negra per marxar a descansar.

 

Ara tothom està pendent de la declaració de Neymar, ja que el tribunal ha decidit que sigui aquest dimarts al matí quan el futbolista brasiler declari com a acusat en el cas DIS. Neymar declararà i es tornarà a asseure al banc dels acusats.