Jaume Collboni ha començat el seu tercer dia de campanya en un dels feus barcelonins dels socialistes: el districte de Nou Barris. Després que Ada Colau s'imposés a aquesta zona de la ciutat el 2015, el PSC va recuperar un dels seus bastions el 2019 i des d'allà, acompanyat pel ministre Miquel Iceta, ha promès que serà l'alcalde dels 73 barris de la ciutat, no només del centre i l'Eixample, un dels grans retrets que fa el partit al govern de l'actual alcaldessa: "Per alguns, la ciutat acaba a Consell de Cent", ha deixat caure, en referència al carrer on s'està construint una nova superilla. "Seré l'alcalde de tothom, de Pedralbes a la Barceloneta i a Nou Barris", ha exclamat el candidat socialista. En la mateixa línia, també ha denunciat que alguns dels seus rivals polítics ja hagin acudit al districte, Ada Colau ho va fer aquest dissabte acompanyada de Yolanda Díaz i aquest diumenge també hi havia Xavier Trias, i que ho hagin utilitzat com a escenari per fer campanya, mentre que ell hi ha anat a fer propostes concretes pels diferents barris. 

📅 Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: quan són, dates clau i candidats

🗳️ Enquestes per a les eleccions municipals 2023 a Barcelona: qui guanyarà?

1.400 pràctiques remunerades per donar la primera oportunitat laboral als joves 

Després que una enquesta el situï com a guanyador de les eleccions per davant dels seus rivals, Collboni ha volgut enviar-los un missatge davant el seu, segons ell, nerviosisme. "Veureu com els nostres competidors estan una mica nerviosos i això es tradueix en una guerra de tots contra Collboni. Calma, perquè els socialistes, davant cada atac, farem una proposta". I en aquesta ocasió, des de Nou Barris, ha posat sobre la taula una altra mesura dirigia als joves de la ciutat, que volen marxar de casa seva, però no poden emancipar-se per l'elevat preu del lloguer.

Si ahir va prometre un xec 1.500 euros per a mobles, avui ha anunciat la seva intenció de facilitar pràctiques professionals a menors de 30 anys que hagin acabat els estudis i que tinguin la primera oportunitat de feina. En total, són 1.400 contractes de pràctiques remunerades per l'Ajuntament: "Quan comences a fer feina, tothom et demana experiència, però algú t'ha de donar un cop de mà perquè tinguis aquesta experiència". Segons l'alcaldable, la seva intenció és destinar 8 milions d'euros a aquesta mesura durant tot el mandat, amb 2 milions per any, sota el nom Pla Primera Oportunitat. 

Iceta demana no relaxar-se davant les enquestes favorables: "Necessitem una victòria àmplia"

Tot i que Miquel Iceta s'ha mostrat convençut que Jaume Collboni serà el nou alcalde de la ciutat després de les eleccions del 28 de maig, posant d'exemple les enquestes que així ho auguren, també ha demanat als socialistes que no es relaxin i que acudeixin massivament a les urnes. "Necessitem una victòria àmplia perquè volem assegurar l'alcaldia i perquè volem un govern estable i fort, capaç d'impulsar les transformacions als barris de la ciutat". Iceta és el quart ministre que acompanya Collboni, després de María Jesús Montero, Margarita Robles i José Manuel Albares, fet que demostra el gran interès que té el govern espanyol en l'alcaldia de Barcelona: "Ets el portador de les nostres esperances, ets el dipositari del capital polític que molts alcaldes socialistes van posar en Barcelona". 

El ministre de Cultura ha tret pit de la gestió del govern espanyol, i també del seu president, Pedro Sánchez, desfent-se en elogis a la seva figura. "En aquesta campanya ens toca parlar d'habitatge, perquè ens en falta d'assequible pels joves i no tants joves que no poden viure a la ciutat. Ens cal donar oportunitats i formació a la gent, generar llocs de treball, i això és el que està fent el govern d'Espanya", ha presumit Iceta. I, tal ha recordat Collboni en aquest acte, a banda d'ordenar la ciutat i recuperar l'orgull barceloní, el seu objectiu com alcalda seria que Barcelona fos una terra d'oportunitats, tant per viure com per treballar.