L'economista Xavier Sala-i-Martin considera que el teletreball pot tenir molts inconvenients si no es fa bé. D'entrada, ha valorat en una entrevista a Catalunya Ràdio el cost de les despeses: "Si el treballador gasta llum o aigua, ho ha de cobrir l'empresa, que és la que es gastaria el mateix si no estigués a casa". En aquest cas, ha posat el seu exemple propi amb les classes a la universitat: "Jo me n'aniria a l'Escala a treballar i no pagaria un preu desorbitat com el que tinc a Manhattan". Ara bé, Sala-i-Martin adverteix que la presa de decisions depèn de "la naturalesa del mercat i no dels governs".

Quin és el problema del teletreball?

L'economista català adverteix del perill "d'una regulació excessiva" que pot provocar contractar persones "del Perú o de la Xina" en comptes de les persones d'aquí. En aquest aspecte, posa l'ull al cost excessiu que pot comportar aquesta deslocalització tenint en compte que la majoria de les feines "es poden fer a distància". Tot i que també recorda que dins una mateixa feina, hi ha tasques que "necessiten el contacte humà". Més enllà del benefici econòmic, també cal preveure l'efectiu, que la feina surti bé. Aquest últim l'atribueix, principalment, "a la creativitat i la reproducció d'idees que necessiten anar evolucionant amb l'intercanvi humà".

Per tot plegat, obre una tercera línia: la dels treballs híbrids que es basen en una part de la feina fer-la lluny i una altra dins l'espai compartit. Això evitaria la descentralització total i per tant la capacitat del govern per poder-ho regular al màxim. Sala-i-Martin també critica la intenció de Donald Trump de no renovar els visats d'estudiants que no facin classes presencials: "Quan Trump fa lleis contra els immigrants, en comptes de fer Amèrica gran, la fa petita i miserable". I ho ha definit amb una paraula: "terrorífic".