La companyia LEVEL (la filial low-cost d'Iberia) ha celebrat avui l'enlairament del primer vol directe entre l'Aeroport del Prat i Cancún (Mèxic) sota l'eslògan "Yes we can-cún". A més, l'aerolínia també reprèn aquest estiu els vols directes low-cost entre Barcelona i Nova York. Aquestes connexions internacionals inauguren la temporada vacacional 2021, simbolitzant així el principi de la recuperació del sector turístic després de la interrupció per la pandèmia. LEVEL ha celebrat les novetats amb una sèrie d'accions especials a bord i a l'aeroport, en la qual han posat èmfasi en la importància de reprendre la connectivitat de la capital catalana, el seu teixit empresarial i el seu turisme.

Connexió directa Barcelona-Nova York

La recuperació de la connexió directa de LEVEL entre Barcelona i Nova York torna amb tres freqüències setmanals. Els vols surten de l'Aeroport Barcelona-El Prat els dilluns, dimecres i divendres. Per la seva part, els vols surten de l'Aeroport Internacional John F. Kennedy de Nova York els dimarts, dijous i dissabtes. Malgrat que Nova York encara no està oberta al turisme europeu, la ciutat nord-americana acaba d'eliminar, pràcticament, la totalitat de les seves restriccions per Covid. Bars, restaurants, locals d'entreteniment i institucions culturals funcionen com abans de la pandèmia, requerint l'ús de màscara només en alguns casos.

Pel que fa a les mesures sanitàries exigides, les autoritats nord-americanes no permeten l'entrada a turistes europeus i exigeixen a les persones que arriben als seus aeroports presentar una prova de Covid-19 amb resultat negatiu realitzada en els últims tres dies abans del viatge. En canvi, l'Estat espanyol sí permet l'entrada sense restriccions ni proves a les persones procedents d'EUA.

Margaritas, nachos i pico de gallo

Per la seva part, la ruta a Cancún s'operarà durant els mesos centrals de l'estiu amb una freqüència setmanal, amb sortida des d'El Prat els divendres i des de Cancún els dissabtes. Els horaris convenients i els dies d'operació estan configurats per poder passar una setmana llarga a la destinació i poder gaudir de totes les bondats que ofereix Cancún. A més, el país està obert al turisme des de fa mesos. Els hotels, bars i restaurants, discoteques i activitats culturals o de naturalesa de la gran capital del Carib mexicà funcionen amb els necessaris protocols de seguretat, aforaments o higiene.

A més, durant el trajecte, el passatge podrà assaborir una mica de Cancún abans d'arribar: margaritas i nachos amb guacamole i pico de gallo per celebrar una destinació molt desitjable per a aquest estiu.

Mèxic no exigeix PCR o test d'antígens als visitants, però sí omplir un qüestionari informatiu a totes les persones procedents d'Europa. Per a les persones europees que tornen de Mèxic, en canvi, sí que exigeix acreditacions: test PCR o d'antígens negatiu expedit fins a les 48 hores anteriors al viatge, comprovant oficial de vacunació amb les vacunes admeses per l'Agència Europea de Medicaments o l'OMS, o bé certificat de recuperació després d'haver superat recentment el virus. Espanya exigeix, per a les persones mexicanes que vulguin visitar el país, el comprovant oficial de vacunació.

Per facilitar aquests tràmits, LEVEL ha assolit acords amb les companyies mèdiques Quirón prevenció i Arquimea, a Espanya, i amb Travel Air Solutions i Laboratori Mèdic del Pollancre, a Mèxic, que permeten fer-se les proves abans de viatjar amb la millor flexibilitat possible i a preus reduïts.

 

Foto principal: LEVEL estrena el seu vol directe entre Barcelona i Cancún / LEVEL