L'alcalde de Nova York, Bill de Blasio, ha anunciat aquest dijous que la ciutat reobrirà l'1 de juliol "completament", i ha citat en aquest sentit "botigues, negocis, oficines i cinemes", en el marc de la desescalada per la Covid.

Preguntat a l'emissora MSNBC sobre si la reobertura inclourà els serveis de restauració en interiors, De Blasio ha puntualitzat que "si ens basem en els progressos que ha fet la ciutat, podem tornar a ple rendiment".

L'alcalde també ha analitzat si el governador de l'estat de Nova York, Andrew Cuomo, podria frenar els seus plans de reobertura. En aquest sentit, De Blasio ha detallat que els governs federal i estatal "sempre tenen una paraula a dir", però ha insistit que la ciutat "està a punt per tornar i preparada per fer-ho amb força".

"Continuar treballant fort"

"Sabem que la campanya de vacunació creixerà i creixerà", ha afegit, abans de subratllar que, tot i això, cal "continuar treballant fort". "Tenim feina a fer, vull dir", ha insistit.

Cuomo va anunciar dimecres que l'estat de Nova York preveu eliminar el 17 de maig el toc de queda de mitjanit, actualment vigent, per a bars i restaurants. En concret, aquell dia se suprimirà la limitació per a exteriors, mentre que el toc de queda s'eliminarà per a interiors dies més tard, el 31 del mateix mes. Abans, el 3 de maig, les autoritats novaiorqueses permetran consumir asseguts en els bars.

Les autoritats sanitàries de l'estat de Nova York han comptabilitzat, fins al moment, més de dos milions de contagis a la regió, i més de 51.600 víctimes mortals a causa de la malaltia.

Estats Units és el país del món més colpejat per la pandèmia de covid-19, en nombres absoluts, amb més de 32,3 milions de contagis i més de 574.000 morts des que va començar.

No obstant això, el ràpid avanç del pla d'immunització -més de 235 milions de persones han rebut la primera dosi i més de 98 milions la segona- permet veure la llum al final del túnel.

Aquest mateix dimarts, els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties del país van fer públiques noves recomanacions de l'ús de mascareta per a les persones completament vacunades contra la malaltia, que podran ometre-les en certes situacions.