La crisi del coronavirus també ha deixat tocat un dels sindicats majoritaris a Catalunya, UGT, que ha presentat un ERTO per causes productives a tots els seus centre de Catalunya, segons ha avançat el diari Ara i han confirmat fonts properes al sindicat a ElNacional.cat

L'expedient es basaria en suspendre l'activitat d'una part de la plantilla i reduir la jornada d'una altra part, argumentant causes productives com a conseqüència del la pandèmia de coronavirus, que ha fet baixar fortament la seva activitat. 

L'Ara assegura que la organització va anunciar l'ERTO a la plantilla la setmana passada, i que el comitè d'empresa i la direcció ja s'han reunit unes quantes vegades per arribar a un acord definitiu. Pel que fa al nombre de treballadors afectats per l'ERTO i altres detalls, des d'ElNacional.cat s'ha contactat amb el sindicat, que no ha volgut afegir ni respondre encara a cap d'aquestes informacions. 

El secretari general del sindicat, Camil Ros, ha explicat en declaracions a l'ACN que hi ha altres seccions del sindicat que sí que han vist com disminuïa l'activitat a causa de la pandèmia. Són aquestes seccions les que els dirigents sindicals miren per adaptar l'estructura de l'entitat a la nova realitat. El secretari general de l'UGT ha afegit, però, que “cap afectació serà total”.

El secretari general de l'UGT també ha indicat que la durada i l'afectació de l'ERTO s'ha d'acabar de definir, però, en tot cas, “ha de ser gradual” per poder tornar a augmentar la capacitat de resposta del sindicat si la crisi remet.