Els comitès d'empresa de Nissan han demanat la "màxima implicació" als partits polítics de l'arc parlamentari i al nou Govern per aconseguir la "millor reindustrialització" de les plantes que l'empresa japonesa abandonarà durant 2021

A més, els comitès d’empresa exigeixen que el nou Govern tingui entre les seves prioritats la defensa dels llocs de treball de les plantes i recorden que "un país sense indústria no té futur".

Propostes de reindustrialització

Aquesta exigència arriba pocs dies més tard que la Comissió de treball per la reindustrialització de les plantes de Nissan anunciés que ja ha rebut 17 projectes interessats en els emplaçaments de la companyia a Barcelona, a la Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca.

Segons un comunicat emès pel Govern, el govern espanyol i Nissan la majoria dels projectes rebuts estan enfocats a "explorar la possibilitat d'amalgamar vehicles de nova modalitat" (elèctrica i hidrogen) a la Zona Franca. A més, algunes d'elles també contemplen la fabricació de bateries.

També han fet arribar el seu interès per les tres plantes que té Nissan a Catalunya companyies vinculades a la construcció i a l'emmagatzematge industrial. Després de la firma dels acords de confidencialitat, tots els projectes "han rebut el memoràndum informatiu amb la informació sobre les fàbriques i les possibles línies d'ajuda i finançament".

Suport a la plantilla de Bosch

A part d'aquesta petició al nou Govern i als partits, durant el matí d'aquest dijous, els comitès de Nissan aniran a donar suport als treballadors de Bosch, que avui tenen reunió del període de consultes de l’expedient, i a brindar-los tota l’ajuda possible contra l’ERO que ha presentat la multinacional per tancar la planta vallesana.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat