El gremi de restauració de Barcelona ha criticat les noves restriccions que aquest dilluns va anunciar el Govern per intentar contenir l’elevat increment de contagis de la Covid. Entre les noves mesures anunciades hi trobem el tancament de bars i restaurants a les 00:30 h, davant d'aquest nou impediment el Gremi ha animat a la Generalitat "a centrar la mirada en les trobades socials que es produeixen fora dels espais reglats".

Segons apunta el gremi, "en aquestes trobades, sovint multitudinàries i on participen persones que encara no estan vacunades, el compliment de les mesures sanitàries no acostuma a ser especialment rigorós". En aquest sentit, el director del gremi, Roger Pallarols, considera que aquests espais són el focus de contagi i no les activitats reglades com la restauració, el comerç o cultura. A això, afegeix que “no perdem de vista que bars i restaurants han funcionat de manera estable des de Setmana Santa amb una incidència nul·la sobre l’evolució dels contagis”.

Des del gremi també asseguren que aquesta nova retallada de l'horari, de 30 minuts, tindrà un impacte relatiu en la majoria d’establiments, però Pallarols assegura que el que preocupa al sector és “l’afectació anímica que tindrà, un cop més, el discurs polític dels ‘passos enrere’. Els ciutadans estem esgotats, hem passat un hivern amb restriccions severes i esperàvem tenir un estiu tranquil. L’ànim dels restauradors està per terra: persones al límit de les seves capacitats, angoixades pels deutes i per la por que, tal com va passar l’any passat, l’estiu vagi de mal en pitjor a partir d’aquest moment”.

Les noves restriccions

Les mesures que va anunciar ahir el Govern tenen com a objectiu limitar la mobilitat i els contactes i que se centren a limitar el final de totes les activitats a les 00.30 hores de la nit. Tant els serveis a domicili com els actes culturals i socials. Pel que fa als actes culturals, s'haurà de fer tot amb el públic assegut. La mesura afecta directament els festivals d'estiu tal com s'havien estat fent fins ara, com en el cas del Canet Rock o el Cruïlla.

A més, el Govern també va demanar als ajuntaments que des de les 00.30 h fins a les 6 h es restringeixi l'accés a tota mena d'espais públics com parcs o platges on es puguin fer trobades. Alhora, totes les trobades podran ser, com a màxim, de 10 persones, si no són de la nostra bombolla familiar.

Aquesta última restricció tindrà una excepció i és que el Procicat ha determinat un aforament del 70% per a casaments, enterraments o actes religiosos dins les esglésies. Pel que fa als convits en els restaurants, les taules hauran de ser de sis comensals a l'interior i de deu a l'exterior.

A més, tampoc es podrà menjar ni beure a la via pública. I pel que fa als aforaments, s'estableixen 2,5 metres quadrats per persona en els espais. Per tant, tant les sales i espais tancats com els espais oberts hauran de recalcular el nombre de gent que poden acollir.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat