El Port de Barcelona ha apostat una vegada més per la innovació amb la celebració de la 2a edició de Port Innova - Barcelona Port Hackathon. El projecte ha estat promogut per l'empresa noruega Induct i situa el Port de Barcelona com a referent en innovació sectorial a nivell global.

Més concretament, el hackaton consisteix en el llançament de reptes als alumnes participants per part d'empreses i institucions vinculades al Port. Els alumnes treballen en els seus projectes amb l'objectiu de donar resposta als reptes plantejats mitjançant una sèrie de tallers de creativitat i prototipatge i l'ús d’una plataforma online d'innovació oberta. Els millors prototips ja han passat a la següent fase: l’acceleradora. En total, en el procés hi han participat 20 centres de Formació Professional (FP) amb aproximadament 1.000 alumnes i 12 empreses vinculades al Port.

De tots els projectes presentats només n'han quedat cinc: App planificació mensual ADIF Port (ADIF),  La Boia Ovelada (Port de Barcelona), eTorn (Caprabo), Primer dia de feina (Dortoka) i Videjoc. VR (Fundació de Navegació Oceànica de Barcelona). Tots ells optaran a la final que tindrà lloc el pròxim 1 de juny al Saló Biz de Barcelona.

Innovar des de tot arreu

Port Innova busca innovar en la gestió del Port de Barcelona des de tots els seus àmbits (comercial, logístic, social…), i sobretot, integrar la vida i l’activitat portuària en el dia a dia de la capital catalana.  El projecte obre un ventall de possibilitats de networking i col·laboració entre els estudiants i el Port: espais per a alumnes, que desenvolupen noves capacitats i possibilitats de treballar en projectes innovadors, així com també espais per a les empreses, que amb el suport d’alumnes i tutors generen noves propostes de valor.

Algunes de les propostes presentades en l’edició anterior han estat desenvolupades i finançades per empreses del sector, com és el cas d'una boia marítima de baix cost. El Port de Barcelona aposta per la innovació com a factor de competitivitat en el sector del transport i la logística. A més del projecte Port Innova, també compta amb el programa d’acceleració d’empreses Port Challenge Barcelona, que impulsa la creació de negocis innovadors amb base tecnològica que contribueixin a millorar l’eficiència, la competitivitat i l’excel·lència de servei de la comunitat portuària.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat