La startup Bound for Blue, que ofereix un sistema de propulsió auxiliar per a embarcacions mercants i consisteix a aprofitar l'acció del vent a través de veles plegables, ha estat la guanyadora del Port Challenge Barcelona. Les vuit startups finalistes, d'un total de 50 que es van presentar al programa d'acceleració d'empreses impulsat pel Port de Barcelona en col·laboració amb el Founder Institute, han mostrat els seus projectes a la Comunitat Portuària, i entre tots elles Bound for Blue ha resultat la guanyadora amb la majoria dels vots dels participants en la jornada.

"Amb Port Challenge Barcelona volem donar a conèixer l'atractiu del sector i establir les condicions per desenvolupar un ecosistema que afavoreixi la creació d'empreses innovadores i la generació de llocs de treball d'alta qualificació en el clúster industrial del Port", ha destacat el president del Port de Barcelona, Sixte Cambra. Aquesta iniciativa pionera, que té per objectiu afavorir la creació d'empreses tecnològiques que ajudin a millorar l'eficiència del servei de la comunitat logística portuària, converteix a l'enclavament en el primer port del conjunt d'Espanya que impulsa un programa per potenciar l'emprenedoria i la innovació en l'entorn portuari. A Europa, tan sols Rotterdam està desenvolupant projectes similars.

Cadena logística i altres projectes

De les vuit startups finalistes, quatre van ser seleccionades per la seva aposta per optimitzar la gestió de la cadena logística: Furgo, un marketplace per posar en contacte transportistes, empreses i particulars; NolitHub, una plataforma que millora la compra i la venda de transport internacional entre 'shippers' i 'forwarders'; Tracktio, que facilita la visibilitat en temps real d'actius, treballadors i vehicles en logística i operacions, i Traqui, una plataforma online de contractació i gestió de transport.

Els altres projectes seleccionats es centren en la navegació marítima, la nàutica, la formació i la seguretat, com Bound for blue, Iamarre, una solució integral de gestió de marines; Conocera, que facilita l'accés als millors formadors, i Her, un sistema basat en drons per millorar la seguretat i l'atenció d'emergències.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat