La Comissió de treball per la reindustrialització de les plantes de Nissan Motor Ibérica ha rebut 17 projectes interessats en els emplaçaments de la companyia a Barcelona, a la Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca.

La majoria de projectes estan enfocats a "explorar la possibilitat d'amalgamar vehicles de nova modalitat" (elèctrica i hidrogen) a la Zona Franca i algunes d'elles contemplen la fabricació de bateries, segons han explicat en un comunicat conjunt el Govern, la Generalitat i Nissan.

També han fet arribar el seu interès en algun dels tres emplaçaments de Nissan companyies vinculades a la construcció i a l'emmagatzematge industrial. Després de la firma dels acords de confidencialitat, tots els projectes "han rebut el memoràndum informatiu amb la informació sobre les fàbriques i les possibles línies d'ajuda i finançament".

La representació dels treballadors, les administracions públiques i la direcció de Nissan han analitzat conjuntament les propostes, en una reunió aquest dijous juntament amb l'assessor tècnic del procés, la consultora KPMG. Tant la Comissió com KPMG no descarten que en les pròximes dates, abans del 31 de març, augmenti el nombre de propostes interessades en els actius industrials que la multinacional japonesa té a Catalunya.

Anàlisi de les propostes

A partir de l'1 de juny, la Comissió de treball seleccionarà els projectes que han complert els requisits i durant el mes de juliol els inversors seleccionats "hauran de presentar les seves ofertes vinculants". A partir de llavors, l'equip de treball farà una selecció i solo els projectes triats entraran en la fase de negociació amb els integrants de la taula abans d'octubre. El secretari general d'Indústria i Pime del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, Raül Blanco, ha explicat en la reunió l'avanç de projectes en el conjunt de l'automoció i les recents notícies entorn del sector, així com l'impacte positiu que podrien tenir per a la reindustrialització de Nissan.

Inzile estudia instal·lar-se a la nau que deixa Nissan

El fabricant de vehicles Inzile estudia instal·lar-se als terrenys que Nissan deixarà a finals d'any a la Zona Franca per portar-hi la producció de la seva furgoneta Pro4. La companyia va publicar un comunicat a Suècia en què explica que la planta serviria per a la fabricació de 5.000 d'aquestes furgonetes per al mercat del sud d'Europa, a partir del 2022. Actualment, l'empresa està buscant possibles ubicacions a l'estranger i de la capital catalana destaca que hi podria trobar una empresa "molt qualificada" un cop Nissan tanqui definitivament les portes i que hi ha una "important xarxa de subcontractistes consolidats".

Imatge principal: Foto del logo de la fàbrica de Nissan, Barcelona. - ACN

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat