Una proposta insuficient. El conseller d'Economia, Jaume Giró, ha criticat el pla de xoc impulsat pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez, perquè "estem parlant de més crèdit, de més endeutament i no de solucions duradores". "Els diners sempre surten de les butxaques dels contribuents", ha afegit Giró aquest dimarts en una entrevista al programa Tot es mou de TV3, on ha dedicat una bona estona a analitzar críticament l'última mesura de l'executiu espanyol per enfrontar la nova crisi econòmica.

En la seva particular anàlisi del decret anticrisi de Sánchez, Giró ha destacat ha insistit en el fet que "és evident que s'ha de fer alguna cosa per regular el preu de l'energia", ja que "les pimes catalanes estan en una situació dramàtica". Tanmateix, la rebaixa generalitzada de 20 cèntims per litre de combustible anunciada pel govern espanyol es queda curta: "Tota la fiscalitat hauria de ser progressiva, però això no passa actualment". "És una primera mesura, però no n'hi haurà prou. Hem d'actuar sobre les grans companyies petrolieres, elèctriques i gasistes perquè abaixant els preus se'n beneficia tota l'economia. Les despeses s'han de compartir", ha explicat.

 

Crític amb la gestió dels fons europeus

Les crítiques del conseller no s'han acabat aquí: ha retret a l'executiu estatal la gestió que s'està fent dels Next Generation EU. "Estic decebut, no sorprès, perquè a Catalunya ha arribat el 7,8% dels fons europeus", ha assenyalat. Amb el que sí que s'ha mostrat sorprès és amb el rebuig d'Aragó a la proposta dels Jocs Olímpics d'Hivern. En qualsevol cas, ha mostrat el seu suport a la candidatura: "Els Jocs Olímpics del Pirineu serien una molt bona oportunitat per al país. Aquella posada en escena que va tenir Barcelona, jo no l'hi vull negar al Pirineu".

Finalment, ha parlat de l'actualitat de Junts i dels rumors que el situen com a candidat a la presidència de la Generalitat. "No em plantejo ser candidat a la Generalitat. No m'hi veig, i ara tinc una feina de por que intento fer tan bé com puc", ha sentenciat. Cal recordar que dilluns l'executiva del partit va tancar el debat sobre la convocatòria del congrés del partit. La direcció va acordar proposar al consell nacional la convocatòria del seu congrés ordinari en els terminis que marquen els estatuts de la formació. La ponència d'organització assenyala que el congrés s'ha de celebrar cada dos anys, la qual cosa obligaria a fer-ho el pròxim mes de juliol.