El Patronat de la Fundació 'la Caixa', accionista únic de CriteriaCaixa, ha acordat el trasllat de seu social a la plaça de Weyler, 3 de Palma "per mantenir els interessos i l'operativa normal de l'entitat i mentre es mantingui l'actual situació a Catalunya", segons ha comunicat la mateixa entitat, que afegeix que es tracta d'una decisió de "caràcter temporal".

CaixaBank també ha fet públic aquest dissabte la decisió unànime del seu consell d'administració de traslladar el domicili social al carrer del Pintor Sorolla, 2-4 de València, decisió presa aquest divendres. A través d'un fet rellevant comunicat per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), l'entitat financera ha corroborat aquest dissabte la decisió. La CNMV també informa del trasllat de la seu de la Fundació 'la Caixa' a Palma.

Segons un comunicat de la Fundació, el trasllat afecta tant la Fundació com CriteriaCaixa, societat hòlding d'inversions no cotitzada, que gestiona el patrimoni de la Fundació. L'entitat remarca que el canvi de seu "no implica el trasllat de persones ni de centres o serveis corporatius".

La Fundació gestiona de forma directa l'Obra Social que es finança amb els dividends obtinguts de CriteriaCaixa. El 2017 l'entitat ha invertit 510 milions d'euros en l'impuls de programes socials, educatius, culturals i d'investigació. Anualment promou més de 50.000 iniciatives, de les quals es beneficien prop de 10,5 milions de persones, recorda l'entitat.

La Fundació 'la Caixa' segueix així els passos que ja han fet altres empreses o entitats bancàries. El Banc Sabadell, per exemple, va acordar aquest dijous traslladar la seu central a Alacant, i aquest divendres a la tarda el consell d'administració de CaixaBank va decidir portar la seu social a València. D'altra banda, Freixenet també està valorant canviar de seu social si es declara la independència i Catalana Occident també va enviar un comunicat intern on afirmava que prendria les decisions "necessàries" per garantir que podrà desenvolupar l'activitat en un entorn d'estabilitat jurídica.