El consell d'administració del Banc Sabadell, reunit de manera extraordinària, ha decidit traslaldar la seu a Alacant davant la incertesa que està originant el procés independentista. D'aquesta manera s'ha aprovat la proposta feta pel president de l'entitat, Josep Oliu.

L'objectiu del canvi de seu social seria garantir la seguretat jurídica que proporciona el marc regulatori del Banc Central Europeu (BCE).

El trasllat de la seu social del Banc Sabadell s'efectuarà aquest divendres, un cop rebuda la 'llum verda' per part del consell d'administració de l'entitat i sense necessitat de convocar una junta extraordinària d'accionistes perquè els estatuts així ho contemplen.

D'aquesta manera, el banc s'avança a la celebració del ple del Parlament de Catalunya del proper dilluns, en el qual es podria aprovar la declaració unilateral d'independència després del referèndum celebrat diumenge passat, tot i que el Tribunal Constitucional l'ha suspès.

Alacant, Madrid o Oviedo

Entre les ciutats candidates a acollir el domicili social del Sabadell hi havia Madrid, Alacant i Oviedo, encara que els serveis centrals de l'entitat, en qualsevol cas, seguirien situats a Barcelona.

Les fonts consultades han assegurat que la posició de liquiditat del banc no s'ha vist afectada per la incertesa política i econòmica a Catalunya, encara que sí que reconeixen que la volatilitat experimentada durant les últimes sessions borsàries ha despertat certa preocupació a l'entitat.