Freixenet estudiarà la possibilitat de traslladar la seva seu social fora de Catalunya si es declara la independència. El president de la companyia, Josep Lluís Bonet, ha explicat en una entrevista a RNE que si s'arriba a aquest extrem ell mateix proposarà el canvi de domicili al Consell d'Administració. Bonet avisa que una declaració unilateral d'independència serà una "catàstrofe" per a Catalunya, per a Espanya i també per a Europa, i l'ha titllat de despropòsit.

D'aquesta manera, la companyia, amb seu a Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona), seguiria els passos d'altres empreses catalanes que han decidit abandonar Catalunya després del referèndum de l'1-O. "No depèn de mi, depèn del consell, però per descomptat jo ho proposaré", ha afirmat Bonet.

"Si realment anem a una declaració unilateral d'independència, hi haurà una sortida important d'empreses de Catalunya, el que causarà una mal gravíssim a Catalunya", ha afirmat Bonet, que ha afegit que si es declarés la independència es produiria una "veritable catàstrofe". "Realment és un despropòsit", ha assenyalat l'empresari de perfil unionista.