El Consell Executiu del Govern de la Generalitat ha aprovat avui el decret llei que regula el servei dels VTC, i que entrarà en vigor divendres, cosa que la patronal Foment del Treball considera que és "tancar en fals" la situació de conflicte entre VTC i taxistes. D'aquesta manera, Foment confia que la tramitació d’un futur projecte de llei faciliti un acord ferm entre el sector del taxi i els Vehicles Turisme amb Conductor (VTC) i Administracions, i creu que es podria debatre entre totes les forces polítiques representades al Parlament i podria comptar amb el parer i les esmenes de les organitzacions representatives del sector del taxi i els VTC, segons ha anunciat avui en un comunicat. 

Per la resta, Foment es reitera en el seu posicionament que ja va fer públic el passat 27 de gener, i crida al "compromís de les administracions publiques, els sectors empresarials de la mobilitat i el transport de la ciutat de Barcelona i als seus treballadors, a fer possible un acord amb la voluntat de defensar els drets dels empresaris i la competència, però que també fomenti l’eficiència del servei, i faciliti la creació d’ocupació i no la pèrdua de milers de llocs de treball d’aquest sector". Així doncs, assegura que "cal defensar el dret dels ciutadans a triar el servei de transport urbà, d’acord amb les seves necessitats, però sempre amb una oferta de mobilitat segura, moderna i de qualitat, proporcionada al que mereix una ciutat com Barcelona".

La patronal explica que Barcelona és percebuda com una capital important en el context global amb una nova indústria emergent emprenedora, tecnològica, biomèdica i digital. A banda de la potència en comerç, turisme i organització d’esdeveniments i congressos, s’amplia el ventall de sectors vinculats a la ciutat amb especial èmfasi d’aquells relacionats amb nous models de negoci, la innovació tecnològica i la recerca biomèdica.

A més, s'afegeix la proximitat de l’inici del Mobile World Congress, que "és molt important que des de les administracions públiques, les empreses i els treballadors ens comprometem a fer possible que Barcelona mostri, de nou, la seva capacitat de ser el centre de la tecnologia i la innovació del món".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat