Foment del Treball demana que es resolgui ràpidament el conflicte del taxi davant l'amenaça dels taxistes de bloquejar el Mobile World Congress amb una vaga, segons ha informat en un comunicat.

La patronal ha exigit aquest diumenge que s'intenti arribar a un acord per fer una regulació sobre taxis i VTC que permeti "defensar els drets dels empresaris i la competència", eviti "la pèrdua de milers de llocs de treball" i protegeixi "el dret dels ciutadans a triar el servei de transport urbà d'acord amb les seves necessitats".

Dos dies abans que el Govern aprovi, si no hi ha moviments d'última hora, el decret que imposa una precontractació de 15 minuts per als VTC, Foment avisa que la polèmica per la irrupció del sector és "només un cas més de l'impacte que la transformació digital de l'economia té en els models de negocis dels sectors més tradicionals" i que no afrontar-la amb "seriositat" pot deixar Barcelona i Catalunya "al marge del progrés".

Segons Foment, cal una oferta de mobilitat "segura, moderna i de qualitat, proporcionada al que mereix una ciutat com Barcelona". En aquest sentit, la patronal sosté que "la imparable revolució digital ha transformat" el model de negoci del sector tradicional del taxi i la seva "posició de centralitat en el transport privat de passatgers". 

"Ens trobem davant d'un problema que les administracions han de considerar des d'una triple perspectiva: la mobilitat, la competència i els drets dels ciutadans", assegura Foment. En aquest sentit, Foment defensa també "incorporar a tots els nivells el progrés que comporta adaptar-se a les noves tecnologies". "Demanem a les administracions que trobin l'espai que faci possible un acord dels actors empresarials implicats en la mobilitat de la ciutat de Barcelona", diu la patronal. 

Foment recorda que Barcelona "és percebuda arreu del món com a emprenedora" i es considera "centre de negocis i innovació", amb el Mobile World Congress com a clar exemple. "Una ciutat amb aquesta projecció i una ciutadania compromesa amb el seu progrés", diu Foment, no es pot permetre no ser "al centre de la tecnologia i la innovació" i deixar el conflicte VTC vs taxis "sense tancar". 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat