El 2021 està sent un gran any per Fluidra. Aquest any ha aconseguit entrar a l'Ibex-35 gràcies a la sortida de Bankia i van tancar el primer semestre de l'any triplicant els resultats fins als 174 milions d'euros en beneficis gràcies a una temporada de Piscina Residencial molt forta en l'hemisferi nord i pel persistent canvi de nivell en la demanda.

A més, durant aquests primers sis mesos de l'exercici, la companyia catalana ha registrat unes vendes de 1.187 milions d'euros, un 54% més que en el mateix període de 2020 i el resultat d'explotació, Ebitda, també ha experimentat una enorme pujada del 95% fins als 330 milions d'euros i el Benefici de Caixa Net, un indicador clau per a Fluidra que exclou les partides no monetàries i les despeses no recurrents, va augmentar un 157% fins a aconseguir els 216 milions d'euros.

Malgrat la forta activitat de M&A, Fluidra només va experimentar un augment moderat del deute net i va aconseguir reduir la ràtio de palanquejament , baixant des del 2,6x en el primer semestre de 2020 a 1,6x en el mateix període d'enguany.

És per això que Eloi Planes, president executiu de la companyia, afirma que després d'un "altre trimestre rècord, els nostres magnífics resultats en el primer semestre i les brillants perspectives de futur ens situen en una excel·lent posició per al segon semestre de l'any i més enllà. Amb la nostra plataforma líder estem preparats per a un continu creixement, increment de marges i gran generació de caixa".

Creixement arreu del món

si ens fixem en les diferents regions on Fluidra està present, les vendes es van comportar molt bé, liderades per Amèrica del Nord, que va registrar un augment del 84% en el primer semestre de 2021 en comparació amb el mateix període de 2020, aquí cal apuntar que la companyia va fer adquisicions clau en aquesta regió durant aquest any. El Sud d'Europa també va experimentar bons resultats, amb una pujada del 42%, i la Resta d'Europa va créixer un 46%. La Resta del Món també va experimentar un augment del 30%, ajudat per l'evolució positiva de l'activitat de Piscina Residencial a Austràlia.

Per unitats de negoci, Piscina Residencial va experimentar un creixement de les vendes del 63% , afavorida per l'increment de les tendències de la vida a l'aire lliure i l'èxode cap als afores de les ciutats. Piscina Comercial també va evolucionar molt bé en el segon trimestre, amb un creixement de les vendes del 15% fins avui liderat per l'aftermarket juntament amb una cartera de nous projectes que comença a accelerar-se. L'activitat de Tractament d'Aigua va créixer un 30% i la de Conducció de Fluids un 44%, afavorida pel bon rendiment a Amèrica del Nord i una gran demanda provinent de reformes i de les noves construccions.

Millora de les previsions

Fluidra ha millorat les seves previsions, amb un creixement de les vendes entre un 35% i un 40% i un marge de l'Ebitda entre el 25,0% i el 25,5%. La companyia també preveu un creixement del Benefici de Caixa Net d'entre el 80% i el 90%.

En aquest sentit, Planes ha destacat que "l'excel·lent treball del nostre equip, els grans resultats semestrals i els sòlids fonamentals del nostre negoci demostren la nostra disposició a aconseguir amb èxit els objectius de mitjà termini compartits durant l'últim Capital Markets Day".