La catalana Fluidra s'ha estrenat aquest dilluns a l'Ibex-35 amb una pujada del 0,43% del preu de les seves accions. Aquesta xifra final esborra les caigudes inicials de l'empresa, que ha començat el dia amb caigudes de fins a l'1,7%. 

Concretament, les accions de Fluidra han pujat 10 cèntims en termes absoluts, tancant la sessió amb un preu de 23,60 euros per acció. En el que porta de 2021, Fluidra s'ha revalorat un 12,65% a borsa. 

L'entrada fe Fluidra al principal índex de la borsa espanyola es va confirmar la setmana passada quan el Comitè Assessor Tècnic de l'Ibex va decidir que l'empresa catalana ocupés el lloc de Bankia a l'Ibex-35 a partir d'aquest dilluns, quan es consumés la fusió amb CaixaBank.

Coincidint amb aquest anunci, l'agència de qualificació de riscos Standard&Poor's va millorar la seva nota i va passar de BB a BB+. A més s'ha de recordar que els analistes feia temps que assenyalaven a Fluidra com la principal favorita per entrar en el selectiu si es produïa una sortida.

La pujada més gran de tot l'Ibex-35 l'ha protagonitzat la farmacèutica catalana Almirall, que ha tancat la sessió d'avui amb una pujada del 12,71%. En valors absoluts, les accions d'Almirall han pujat 1,51 euros assolint un preu de 13,39 euros per acció. A més, la farmacèutica ja suma una revaloració de 22,62% durant tot el 2021.

Aquesta gran pujada d'Almirall arriba després que Goldman Sachs hagi elevat la recomanació de la farmacèutica des de mantenir a comprar, amb un preu objectiu de 17,5 euros, per sobre del preu mitjà de consens situat en 15,19 euros.

La nova CaixaBank debuta amb una caiguda del 0,8%

Per altra banda, CaixaBank no ha tingut un bon dia, ja que ha registrat una caiguda del 0,8% en la seva primera sessió després de la fusió. En valors absoluts, el preu de l'acció de Caixabank ha caigut 2 cèntims i ha tancat a 2,59 euros. En l'any acumula una pujada del 23,27%.

Cal apuntar que en general, avui no ha estat una gran sessió pels bancs espanyols a l'Ibex-35. El BBVA (-1,49%) i el Santander (-1,10%) també han tancat amb pèrdues i només el Sabadell (+0,42%) i Bankinter (+0,37%) han aconseguit acabar en verd la sessió d'aquest dilluns.