Fluidra, la companyia catalana especialitzada en la indústria de l'equipament per a piscines, ha adquirit Custom Molded Products (CMP), el fabricant nord-americà de components per a piscines i spas, per 205 milions d'euros. Es tracta de la segona compra d'una empresa nord-americana des de començament d'any.

CMP és un proveïdor de solucions per a la indústria de l'aigua amb finalitats recreatives i inclou marques com DEL, Brilliant Wonders, SpaMaster i Bobé. Amb aquesta adquisició, Fluidra podrà ampliar la seva oferta en diverses categories de creixement estratègic, com productes de desinfecció alternatius, equipament exclusiu per a spas, a més de la gamma de solucions LED i de jocs de foc i aigua, amb les quals espera reforçar les vendes.

Ampliar oferta en àrees estratègiques

El conseller delegat de Fluidra, Bruce Brooks, ha assenyalat que CMP és "un encaix perfecte - comercialment, operativament i culturalment- i representa una valuosa ampliació" de les operacions actuals a Amèrica del Nord. El directiu ha agregat que aquesta adquisició els permetrà ampliar la cartera de productes en àrees estratègiques a fi de satisfer millor la demanda dels nostres clients, "així com entrar al nou mercat OEM de spas".

Amb base a Newnan (Geòrgia), CMP opera diverses instal·lacions de fabricació i distribució en diversos punts dels Estats Units i la Xina, i té amb distribuïdors i OEM dels Estats Units, Canadà, Amèrica Llatina, Europa, Austràlia i l'Orient Mitjà. L'adquisició de CMP arriba tot just dos mesos després de la compra de la també americana Built Right, especialitzada en bombes de calor per a piscines i amb seu en Florida.

Piscina Fluidra

Previsions 2021

Amb aquesta adquisició, Fluidra ha elevat les seves previsions econòmiques per a 2021. D'aquesta forma, estima que l'increment de les vendes passi d'una forquilla d'entre el 6% i 9% al 12% i 15%. Per la seva part, l'ebitda roman entre un creixement del 22,5% i 23%.

Fluidra es troba en un gran moment després de registrar el 2020 els millors resultats de la seva història. L'any de la pandèmia Fluidra va tancar l'exercici amb un benefici net de 96 milions d'euros, la qual cosa va suposar multiplicar per més d'11 vegades els guanys de 2019 i amb unes vendes de 1.488 milions d'euros, un 8,8% més.

Foto principal, Eloi Planes, president executiu de Fluidra / ACN