Els accionistes de Twitter han aprovat aquest dimecres a la matinada la proposta de compra del multimilionari Elon Musk per 44.000 milions de dòlars, preparant el camí per a un judici el mes que ve per determinar el destí de l'acord. La majoria dels accionistes de Twitter han votat a favor d'acceptar l'oferta de 54,20 dòlars per acció de Musk per adquirir l'empresa de xarxes socials, segons un recompte preliminar de vots. Musk va fer l'oferta a l'abril i des de llavors ha intentat rescindir-la. Tot i això, el consell de Twitter, juntament amb dues empreses d'assessorament destacades, ha animat els inversors a ratificar l'acord.

Les accions de la companyia han canviat poc després de la votació i han tancat a 41,74 dòlars, molt per sota del preu proposat de Musk. La junta especial d'accionistes convocada per al recompte ha durat pocs minuts, amb les urnes obertes durant uns tres minuts. Els inversors també podien enviar vots durant diverses setmanes abans de la reunió, i Twitter ha estat enviant nombrosos missatges animant-los a votar amb antelació. Tot i que es va requerir l'aprovació dels inversors per finalitzar l'acord, la seva consumació està lluny de ser una cosa segura.

L'estira-i-arronsa entre Elon Musk i Twitter

Elon Musk va anunciar al juliol que cancel·lava l'acord, al·legant que Twitter l'ha enganyat sobre la mida de la base d'usuaris de l'empresa i el nombre de bots i comptes de correu brossa. Twitter va negar aquestes acusacions i va demandar Musk en un tribunal de Delaware per obligar-lo a completar l'adquisició. Llavors Musk va demandar contra l'empresa. En la votació d'aquest dimarts, hora nord-americana, la companyia ha manifestat que el 98,6% dels vots emesos estaven a favor de l'acord. Musk, l'accionista més important de Twitter, no ha votat, segons han apuntat fonts properes a la seva decisió. Musk era propietari de gairebé el 10% de Twitter -més de 73 milions d'accions- quan va acceptar adquirir l'empresa.

Els advocats de Twitter i de Musk fa setmanes que es barallen per testimonis, proves i fins i tot per la data del tribunal. Actualment, el judici està fixat per a la setmana del 17 d'octubre al Tribunal de la Cancelleria de Delaware. Des de la perspectiva de Twitter, el vot dels accionistes que aprovava la transacció era tot el que Musk necessitava per avançar amb l'acord. Musk no està d'acord i ha demanat més revelacions a l'empresa. Recentment, Musk ha intentat reforçar la seva posició citant revelacions d'un antic executiu de Twitter convertit en denunciant que es va presentar a finals d'agost. Peiter Zatko, l'antic cap de seguretat de Twitter, ha al·legat que l'empresa està infringint diversos requisits reglamentaris, té pràctiques de seguretat laxes i ha donat informació enganyosa sobre el nombre de bots al seu servei.