El multimilionari Elon Musk ha aconseguit comprar Twitter per 44.000 milions de dòlars. Ha arribat a un acord aquest dilluns amb els accionistes de la plataforma per adquirir-la per 54,20 euros l'acció, 44.000 milions de dòlars. Després d'una reunió d'emergència dels directius de la xarxa social on s'ha abordat la transacció amb el CEO de Tesla, s'ha anunciat la venda de Twitter. Segons recull The New York Times i The Wall Street Journal, el consell de Twitter s'ha tancat per negociar amb Musk la suma de 43.394 milions de dòlars a canvi de quedar-se amb la totalitat de les accions de la plataforma. L'oferta de Musk va ser una acció a compte pròpia, que no va ser sol·licitada, però l'emprenedor finalment, i decididament, s'ha apoderat del control de la plataforma. Cal recordar que Musk ja era propietari de 73,1 milions d'accions de Twitter, equivalents al 9,1% del capital social de l'empresa. En cas de prosperar la transacció, l'empresari haurà de desemborsar diners pel 90,9% que encara no controla.

La picabaralla amb Sánchez

L'home més ric del món, Elon Musk, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, van protagonitzat una estranya picabaralla a les xarxes socials per la política d'inversions espanyola. L'origen de la discussió es remunta a la notícia sobre els 11.000 milions d'euros que l'executiu estatal pretén invertir tant en microxips com semiconductors. Musk va veure la informació i no li va semblar gaire bé, motiu pel qual va retreure al govern de Sánchez la manca d'inversió en energies renovables. "Espanya hauria de construir una matriu solar massiva. Podria alimentar a tota Europa", va assenyalar l'empresari sud-africà en una piulada. El president espanyol no s'ha quedat de braços plegats i ha respost al magnat tecnològic, tot recordant-li que l'Estat ja està "implementat el pla més ambiciós cap a un sistema energètic eficient i sostenible". "Tots els sectors a bord. Maximització d'oportunitats, digitalització i cadena de valor per a un èxit durador. El temps és ara. Fem-ho bé. Vine a veure. Donem la benvinguda als inversors a Espanya", ha afegit Sánchez. Tot plegat, sembla una invitació del cap del govern espanyol a l'empresari sud-africà perquè inverteixi en energies renovables al país. En la mateixa línia s'ha expressat l'exministre de Ciència i Innovació Pedro Duque: "Donem la benvinguda a les inversions a Espanya per impulsar la nostra ja gran producció d'energies renovables. Tot el nostre marc legal està preparat per a això. Coneixes algun inversor?".

Aquesta mena de picabaralla entre l'home més ric del món i el president espanyol arriba just quan Musk ha comprat un 9,2% de Twitter. De fet, aquest dimarts s'ha anunciat que el mateix Musk formarà part de la junta directiva de la xarxa social i prometés "millores significatives" en els pròxims mesos. "Estic emocionat de compartir que nomenarem Elon Musk membre de la nostra junta", ha escrit el director executiu de Twitter, Parag Agrawal, en un missatge difós a la xarxa social. Agrawal ha afegit que la companyia ha mantingut converses amb el magnat tecnològic en les últimes setmanes i que aportarà "un gran valor" a la junta directiva de l'empresa. "Ell és tant un creient apassionat com un intens crític del servei, que és exactament el que necessitem a Twitter, i a la sala de juntes, per enfortir-nos a llarg termini. Benvingut, Elon!", ha escrit en un altre missatge.