La compra de Twitter per part d'Elon Musk continua portant cua. Aquest dilluns el multimilionari ha tornat a amenaçar de no comprar la companyia perquè no ha rebut de l'empresa la informació que ell va requerir sobre els comptes falsos i el spam. A través d'una carta dirigida a la companyia, Musk ha acusat l'actual directiva de Twitter d'estar resistint-se i frustrant aquest lliurament d'informació, el que segons ell suposa un "clar incompliment material" dels termes de l'acord de compra. A conseqüència d'aquestes diferències, Musk al·lega que "es reserva tots els drets que d'aquí es deriven, inclòs el de no consumar la transacció". A les 10.25, hora local a Nova York, poc després de l'obertura de Wall Street, les accions de Twitter es depreciaven un 4,13%. La carta, en uns termes molt durs i signada nominalment pel seu advocat, motiu pel qual Musk és citat en tercera persona, insisteix en diverses ocasions en què Twitter "ha rebutjat proveir la informació que el senyor Musk ha sol·licitat repetidament des del 9 de maig".

En aquest escrit sosté que el comprador "ha de tenir un enteniment total i exacte del nucli mateix del model de negoci de Twitter: la seva base d'usuaris actius. En qualsevol circumstància, el senyor Musk no té per què oferir explicacions dels seus arguments per a requerir aquestes dades, ni plegar-se a les noves condicions que la companyia ha tractat d'imposar en el seu dret contractual a aquestes dades sol·licitades". D'ençà que va anunciar la seva intenció de comprar la companyia, Musk ha mantingut des del principi de tota l'operació que els bots, comptes automatitzats que transmeten spam, eren un dels principals problemes de Twitter, amb el de la llibertat d'expressió, que segons ell està coartada per la política actual de l'empresa. Per la seva part, la companyia manté que els comptes spam no suposen més del 5% del total de comptes actius en Twitter, una dada que Musk sempre ha posat en dubte, suggerint que eren moltes més, un argument que alguns analistes han explicat com un intent de rebaixar el preu final de compra de la companyia.

Acomiadament de treballadors a Tesla

Fa només uns dies Musk tornava a ser protagonista per la filtració d'uns correus electrònics en els quals assegurava que tenia un mal pressentiment sobre el futur de l'economia mundial i que tenia planejat acomiadar un 10% dels treballadors de la seva empresa Tesla, que juntament amb altres companyies l'han convertit en l'home més ric del món. En aquest correu al qual ha tingut accés Reuters, assegura que, a partir de la seva sospita, creu que a l'empresa hi sobra gent, concretament 10.000 treballadors que representen un 10% dels 99.920 totals. L'assumpte del correu electrònic és "pausa en les contractacions": no sembla llavors que aquells que hi vulguin començar a treballar s'hi puguin fer un forat. Davant la polseguera que van aixecar les seves declaracions, que van provocar que l'empresa perdés ahir un 9,22% del seu valor a la borsa respecte al dia anterior, Musk s'ha afanyat a rectificar les seves paraules, i indicant que només acomiadarà a un 10% del personal d'oficines, i no de tota l'empresa. El canal de comunicació d'aquest anunci també va ser el correu electrònic, en aquest cas enviat a tots els empleats de la companyia i no només als directius, l'home més ric del món ha fet marxa enrere i ha detallat que les retallades només afectaran determinats departaments. Segons la CNBC, cadena nord-americana, Musk reduirà el 10% el personal d'oficina, ja que algunes àrees, creu, tenen una plantilla excessiva: "Això no afectarà a ningú que estigui muntat cotxes, paquets de bateries o instal·lant panels solars", ha detallat Musk.