Embolica que fa fort. L'excèntric milmilionari sud-africà Elon Musk ha presentat una contrademanda contra Twitter, tan sols hores després que es fes públic que el judici per la compra fallida de la xarxa social per 44 mil milions de dòlars se celebrarà el 17 d'octubre al jutjat de Delaware, molt més aviat del que ell havia sol·licitat. Ara per ara, el contingut de les 164 pàgines de la demanda és secret, i s'espera que el judici contra el fundador de Tesla tiri endavant en aquesta data, sempre que les parts no arribin a un acord per fer-lo en un altre moment.

Demanda per 44 mil milions

El judici entre Twitter i Musk per resoldre la disputa per la compra de la xarxa social començarà el 17 d'octubre, tret que ambdues parteixen arribin a un acord sobre una altra data, segons documents del cas fets públics també aquest divendres. La jutgessa que porta el cas en un tribunal de Delaware va ordenar el dijous a última hora que el judici se celebri a partir d'aquest dia i duri uns cinc dies, després d'accedir prèviament a la petició de Twitter d'un procés per la via ràpida davant el reclam de Musk de posposar-lo fins a febrer de l'any que ve.

Ni rosega ni deixa rosegar

Musk va notificar a principis d'aquest mes la seva intenció d'anul·lar la compra de la tecnològica, acordada entre totes dues parts per 44.000 milions, després d'oferir aquesta quantitat molt per sobre del valor de l'empresa, fet al qual Twitter va respondre amb una demanda en un tribunal especialitzat en disputes comercials per tractar de forçar-lo a completar l'operació. La junta directiva de Twitter ha convidat els seus accionistes a votar sobre la compra el 13 de setembre i els ha demanat donar llum verda a l'operació com a últim pas per a tancar-la, encara que han reconegut que també depèn del "litigi pendent" amb el milmilionari.