Enric Crous, antic director general de Damm, conseller delegat de Cacaolat i un dels candidats a les darreres eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona, fa el salt al món de la salut. Ahir dilluns la consellera de Salut, Alba Vergés, va nomenar Crous nou president del Consell de govern de l'Hospital Clínic de Barcelona, en substitució de Xavier Pomés

L'empresari, de 72 anys, ha estat notícia darrerament arran de les agitades eleccions a les Cambres de Comerç. Crous es presentava a la presidència de la Cambra de Barcelona en una candidatura conjunta amb José María Torres, i el seu equip es postulava com un dels favorits. Finalment, la candidatura dels empresaris independentistes, Eines de País, es va imposar de molt a la resta dels candidats, provocant un gir de 180 graus a la Cambra que ara governa Joan Canadell

Crous va ser la segona llista més votada a les eleccions camerals, tot i que ell no va guanyar el seu epígraf. Amb tot, els altres dos candidats, Carles Tusquets i Ramon Masià, van iniciar accions legals contra el Departament d'Empresa i el procés electoral per mirar de fer caure la nova Cambra independentista, però Crous i el seu equip s'han volgut mantenir al marge d'aquesta guerra. Ara, doncs, l'empresari comença una etapa nova al Clínic. 

Nascut a Barcelona el 1947, Crous va ser director general del Grup Damm durant 28 anys i conseller delegat de Cacaolat durant dos anys. Prèviament havia estat director general de Mercabarna i també de la Fira de Barcelona, ​​i actualment presideix la Fundació Catalunya Cultura i és vicepresident de la Fundació Pere Tarrés.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat