El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, s'ha mostrat recelós aquest dimecres sobre una possible "aturada de país" per commemorar l'1 d'octubre, tal com proposava l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). 

En aquest sentit, ha dit que "les vagues no s'acostumen a fer per a commemorar dates". "Quan vaig conèixer la proposta, vaig demanar que es clarifiqués", ha admès en una entrevista a Els Matins de TV3, on ha remarcat que "les vagues les convoquen els sindicats" i ha insinuat que l'ANC hauria d'haver negociat amb els representants dels treballadors abans d'obrir la porta a convocar una aturada general per commemorar el referèndum.

El Homrani es refereix a la proposta que va fer la presidenta de l'entitat, Elisenda Paluzie, en una entrevista a RAC1 fa unes setmanes, on va afirmar que aquesta aturada podria ser "d'unes hores". Tanmateix, deia que es tracta d'una iniciativa encara "molt embrionària" i que han de parlar-ho amb els sindicats i altres entitats sobiranistes. Amb tot, els principals sindicats ja es van posicionar en contra d'aquesta possible aturada. 

Alhora, el conseller ha assegurat que "el més important" ara mateix és que "en la diversitat del sector" es doni "una unitat d'estratègia" i ha citat diversos actes dels sindicats que s'han solidaritzat amb la demanda de llibertat pels polítics independentistes empresonats.