L'ANC assegurava fa una setmana que estudia convocar una nova "aturada de país" per commemorar el primer aniversari de l'1-O. Una proposta que ha desagradat als principals sindicats, UGT i CCOO, que asseguren que no secundarien una possible aturada "per fer una commemoració", ja que les aturades "no serveixen per commemorar sinó per reivindicar" alguna cosa. 

Les declaracions les han fet el líder de la UGT de Catalunya, Camil Ros, i el secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, en unes declaracions després de la signatura del nou Acord Interprofessional de Catalunya (AIC). Per la seva banda, Ros ha criticat la manera en què l'ANC ha "plantejat" el debat sobre la mobilització per commemorar el primer aniversari de l'1-O i ha insistit que "entre la unilateralitat i el 155 hi ha un camí de diàleg molt important". Ros ha dit que el sindicat és partidari que primer s'assoleixin "grans consensos" en la societat catalana i que després es decideixi el tipus de mobilització que es durà a terme per assolir-los. 

D'altra banda, Pacheco ha reiterat la necessitat d'"establir ponts d'entesa i consens" en la societat catalana i ha dit que les mobilitzacions no han de tenir un "caràcter commemoratiu", sinó "objectius concrets que tinguin un benefici per al conjunt de la societat".

Josep Gonzàlez, president de la patronal Pimec, ha coincidit amb els sindicalistes dient que no està d'acord amb l'aturada, però que "això no vol dir" que no estiguin d'"acord amb la intenció de la mobilització". "Creiem que no és bo fer-ho d'aquesta manera", ha dit. A més, ha reiterat que "encoratja" els presidents Torra i Sánchez a continuar pel camí de les reunions, malgrat "les pressions perquè no s'arribi a un diàleg entre Catalunya i l'Estat".