La patronal independentista AnemxFeina ha asseverat que davant la crisi del coronavirus, les grans empreses "haurien de fer sacrificis i fins i tot aportar solidàriament per pal·liar aquesta crisi, enlloc de demanar facilitats en els acomiadaments". D'aquesta manera rebaten les mesures demanades per part de Foment del Treball per fer front a les pèrdues ocasionades pel coronavirus, que inclou rebaixar impostos i facilitar els ERO temporals a les grans empreses catalanes.

En un comunicat, els independentistes han assegurat que el que cal és "l’aplicació de mesures de protecció excepcionals per fer front a aquest episodi crític, ja que són precisament les petites i mitjanes empreses les més vulnerables", explica. Alhora, recorda que "són les més nombroses, al voltant de 520.000 i suposen el 58,9% del valor afegit brut de l’estructura econòmica catalana".

En aquest sentit, doncs, considera que "les grans empreses de l’Ibex per les seves dimensions estan més preparades per fer front a situacions com les que es viuen arrel de la malaltia" i considera que "aquestes grans empreses haurien de fer sacrificis i fins i tot aportar solidàriament per pal·liar aquesta crisi, enlloc de demanar facilitats en els acomiadaments". Així, diu que "algunes d’aquestes mesures haurien de passar per avantatges fiscals com la supressió temporal o la reducció d’impostos per a autònoms i pimes, però també per moratòries en el pagament de la Seguretat Social".

En aquest sentit, AnemxFeina "lamenta que la Generalitat tingui poca capacitat de maniobra en aquests àmbits i recorda que mentre Catalunya sigui una autonomia cal que exigeixi al govern espanyol que és qui té la majoria de les competències, que prengui aquestes decisions". 

D’altra banda considera que també s’haurien de valorar, com a Itàlia, mesures de xoc en les hipoteques, els crèdits, els leasings i els rentings per tal d’alleugerir la pressió en aquestes empreses i facilitar així aquest episodi crític.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat