Cellnex va perdre 43 milions fins al juny, davant de l'equilibri (0 milions d'euros) amb què va tancar el primer semestre del 2019, per les majors amortitzacions i els costos financers associats a l'intens procés d'adquisicions que està duent a terme.

En un comunicat a la CNMV, el supervisor borsari espanyol, l'operador de torres de telecomunicacions justifica els números vermells amb l'argument que les amortitzacions van créixer un 95% i els costos financers un 23% en comparació a l'any anterior, tot això a causa "de l'intens procés d'adquisicions".

En conseqüència, Cellnex assumeix que, tal com va dir en la presentació dels comptes de 2019, en els pròxims trimestres continuarà registrant un "resultat comptable negatiu".

En canvi, els ingressos fins al juny van ascendir fins als 723 milions, un 48% més que en el mateix període de 2019, i l'ebitda (benefici brut d'explotació) va repuntar un 64%, fins els 527 milions.

Inversions

El total d'inversions executades durant els sis primers mesos de l'any van arribar als 652 milions d'euros, en la seva majoria destinades a inversions vinculades a la generació de nous ingressos. Va destacar la incorporació de nous actius a Portugal i la continuïtat en la integració i desplegament de les noves infraestructures a França, a mes de millores en el manteniment.

Pel que fa les previsions per a aquest any, Cellnex les ha revisat a l'alça després de les operacions de l'any passat i dels primers mesos del 2020, com la compra d'OMTEL i l'operador mòbil NOS a Portugal, l'acord estratègic amb Bouygues per al desplegament del 5G i l'adquisició d'Arqiva al Regne Unit. Concretament, estima un Ebitda d'entre 1.160 i 1.180 milions d'euros davant la forquilla prevista inicialment d'entre 1.060 i 1.085 milions.