El pacte que Pedro Sánchez va fer amb Bildu, que incloïa la derogació de la reforma laboral "de manera íntegra" va portar un gran malestar tant al món empresarial com als sindicats, i va forçar el trencament de ponts entre la patronal CEOE i l'Estat. Poques hores després, la mateixa ministra d'Afers Econòmics, Nadia Calviño, assegurava que no es farà cap canvi en la reforma laboral sense tenir el consens amb els agents socials, i la situació generada deixa l'escenari poc clar. Davant d'aquesta situació, el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha criticat que el que s'ha fet "és frivolitzar un tema que és molt seriós".

"Un tema tan important no es pot decidir amb un pacte per allargar l'estat d'alarma, és frivolitzar un tema molt seriós i que pot provocar molta inseguretat jurídica", ha asseverat el president cameral. "Això no vol dir que no estiguem d'acord amb una modificació de la reforma laboral, però per a això s'hauria de fer un debat". De totes maneres, explica, "aquest no és un tema en què la Cambra hi puguem dir gaire".

Cs i MaskCat

Preguntat per la crítica de Cs a TV3 per "fer promoció de les màscares fake de Canadell", realitzada durant la sessió de control a la CCMA al Parlament aquest mateix divendres, el president de la Cambra ha declarat que estava sorprès que el grup parlamentari no hagi parlat "de totes les màscares no homologades que es venen".

"Per què han parlat de Maskcat i no de la resta? Han volgut de forma gratuïta acusar les Cambres, que són unes entitats representades per equips votats, i fem la feina en funció de la confiança que ens han manifestat. No entenem aquesta acusació", ha afegit.

Alhora, ha defensat que la mascareta ha estat dissenyada amb l'ajuda d'experts sanitaris i expressament per al coronavirus: "Ens diuen que és molt millor una Maskcat que algunes de les màscares que s'estan venent".