El consell d'administració de CaixaBank es reunirà aquest divendres per valorar la possibilitat de traslladar la seu social fora de Catalunya, com ja ha aprovat aquest dijous l'altra entitat bancària catalana, el Banc Sabadell.

El banc presidit per Jordi Gual, el més gran de Catalunya, està estudiant traslladar la seu davant la incertesa que aportaria una declaració d'independència. En cas de concretar-se l'aprovació del trasllat, es faria divendres, coincidint amb el decret que prepara el govern espanyol per facilitar la sortida exprés de les empreses que ho vulguin.

L'entitat podria traslladar la seva seu central a les Illes Balears, segons apunta el diari El Mundo.

El govern espanyol ultima un decret per facilitar a les empreses catalanes que traslladin la seva seu, segons ha informat l'agència Reuters. Això obriria el camí a un canvi per a CaixaBank, ja que segons els seus estatuts, per modificar la seu social necessita l'aprovació d'una junta general d'accionistes i normalment aquestes trobades es convoquen amb un mes d'antelació.

Per la seva part, el consell d'administració Banc Sabadell ja ha aprovat aquest dijous traslladar la seva seu a Alacant. En el seu cas, els estatuts permeten fer efectiu el canvi només amb l'aprovació del consell d'administració, sense passar per la junta d'accionistes.

La direcció de CaixaBank va enviar aquest dimarts, coincidint amb l'aturada general, una carta interna als seus treballadors per recordar-los que "és important" que comuniquin "proactivament als clients" el compromís de l'entitat amb els seus interessos. "L'únic objectiu que persegueix l'entitat és el de protegir en tot moment els interessos dels seus clients, accionistes i treballadors, garantint la integritat dels dipòsits", diu el text.

Les arrels de La Caixa es troben en part a l'arxipèlag balear, ja que té el seu origen en l'antiga Caixa de Pensions per a la Vellesa i d'Estalvis de Catalunya i Balears, fundada el 1904.