El govern de Mariano Rajoy estudia aprovar un decret llei que faria possible la sortida d'empreses de Catalunya sense necessitat que organitzin una junta d'accionistes, segons ha informat aquest dijous l'agència Reuters. Es tractaria d’un decret que desenvolupa una esmena de la Llei de Societats Cotitzades del 2015. 

La norma es podria aprovar al Consell de Ministres d’aquest divendres, tot i que, per ara, el Ministeri d’Economia, responsable de l’àrea, no confirma ni desmenteix la informació.

Aquesta notícia arriba el mateix dia en què el consell del Banc Sabadell ha aprovat el trasllat a Alacant de la seva seu amb la 'llum verda' del consell d'administració, sense necessitat de convocar una junta extraordinària d'accionistes, perquè els estatuts de l'entitat així ho contemplen.

Com a norma general, el canvi de domicili social pot ser decidit pel consell d'administració, excepte en el cas que hi hagi menció expressa en els estatuts d'una convocatòria d'assemblea d'accionistes. 

Aquest és el cas dels estatuts del grup bancari La Caixa. Per això, algunes informacions apunten que aquesta nova mesura del govern espanyol estaria pensada per facilitar especialment la sortida del principal grup bancari català, evitant la necessitat de validar la decisió en una junta d'accionistes.