Agbar ha anunciat el retorn de la seva seu social a BarcelonaHo ha anunciat la companyia aquest dimarts, recordant que en el moment del moviment a Madrid ja va dir que es tractava d'una mesura "de caràcter temporal per preservar la seguretat jurídica dels inversors i proveïdors".

La decisió ha estat presa avui per part del consell d'administració de la companyia que presideix Àngel Simón, assegurant que el canvi d'opinió es deu a l'"estabilitat econòmica" actual de Catalunya. Alhora, fonts de la companyia destaquen el fet que és la Societat General d'Aigües de Barcelona (SGAB) qui va fer el canvi de seu, és a dir, la matriu que aglutina les empreses de gestió de l'aigua; però que "aquestes empreses que la conformen no es van moure en cap moment de seu".

SGAB va traslladar la seva seu social a Madrid el dia 7 d'octubre del 2017 en ple auge dels discursos catastrofistes cap a l'economia catalana que assenyalaven el procés, i amb la creació del decret llei per part del Govern de Rajoy que facilitava el trasllat d'empreses fora de Catalunya. Com Agbar, altres grans empreses catalanes van traslladar la seva seu social a altres comunitats, com València o Madrid, com és el cas de CaixaBank, Banc Sabadell o Gas Natural. Ara, però, Agbar assegura que l'actual context de bonança de l'economia catalana ha canviat les perspectives, i el context favorable ha propiciat la decisió del retorn per part del Consell d'Administració. 

Amb tot, la companyia assegura que el canvi de domicili "no ha tingut cap tipus d'afectació al servei prestat als clients" ni tampoc "no ha afectat les inversions planificades", que segons expliquen, s'han executat en els plaços previstos. 

 

Agbar, pendent de la concessió 

Actualment, Agbar està pendent del futur de la concessió de l'abastament d'aigua a Barcelona després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) anul·lés el març del 2016 la concessió per gestionar l’aigua que arriba a les cases a una societat controlada pel grup Agbar, propietat de l’empresa francesa Suez.

Ara per ara, la concessió de l’aigua que arriba a les llars de la ciutat de Barcelona i l'àrea metropolitana està en mans d’una societat público-privada, de la qual Agbar és la principal accionista amb un 70%, seguit de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), amb un 15%, i Criteria, el hòlding de participades de La Caixa, amb un altre 15%.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat