Que la Rambla estigui plena no és cap notícia. Que ho estigui de catalans és més excepcional. I aquest cap de setmana n'és ple, perquè es celebra el Tast a la Rambla, una ocasió excepcional perquè els ciutadans es trobin amb la millor gastronomia. Els visitants podran degustar cuina d'autor, tapes, cuina tradicional, plats asiàtics i pastisseria de qualitat, a un preu únic de 4 € el plat. Una forma d'apropar els millors cuiners i pastissers als ciutadans de peu, organitzada pels Amics de la Rambla. Aquest dissabte el Tast a la Rambla estarà obert de 12 del migdia a mitjanit, i el diumenge estarà obert de 12 a 22h.

ADA PARELLADA semproniana twitter tast a la rambla

De les ostres al Sacher

Qui passegi prop del monument a Colom, podrà passar-se per la parada del Joël's Oyster Bar, de Romain Fornells, on podrà degustar les millors ostres. Si prefereix la cuina d'autor, pot triar entre una desena d'opcions, com el farcit de xurro amb sobrassada i allioli de mel d'Ada Parellada (de Semproniana) o el brioix de cua de bou amb maionesa de mostassa, d'Òscar Manresa, de Casa Leopoldo (a no ser que optin per l'arròs de cap i pota, kimchi i calamar del Hofmann). Els que vulguin arriscar-se més i passin per l'àrea de cuina d'autor podran tastar plats com la Parpatana de tonyina Balfegó rostida amb mel del Pur de Nandu Jubany. Fins i tot hi ha un àmbit reservat per a la cuina asiàtica de carrer, amb vuit opcions diferents, en la que no hi falta ni tan sols el prestigiós Dos Palillos, d'Albert Raurich, que ofereix per tastar el Chirashizushi d´estiu. I, per acabar, alguns dels millors pastissers de Barcelona es concentren a la part baixa de la rambla, des de el gelat Kakigori de la pastisseria japonesa de Takashi Ochiai, fins als cannolis de l'Escribà, tot passant per la Primavera 5.0 d'Oriol Balaguer. I un espectacular Cheesecake d'Essence, ofert per l'EspaiSucre-Essence de Jordi Butrón i Xano.

Tallers i concurs de tapes

L'Arts Santa Mònica ofereix, durant tot el cap de setmana, un gran nombre de tallers, degustacions i showcookings. Totes aquestes activitats, a càrrec de prestigiosos cuiners, són gratuïtes, però cal inscriure-s'hi prèviament. Paral·lelament, 13 bars i restaurant de les Rambles s'han sumat a la iniciativa Concurs de Tapes, des del Pinotxo de la Boqueria fins a la Fonda Espanya. Ofereixen una tapa de creació, també, per 4 euros. S'ha organitzat un concurs per decidir la millor tapa d'entre aquestes 13. Finalment el jurat ha triat l'Orada marinada i soasada, suc d'escabetx de Fricandó i favetes de la Fonda Espanya com la millor tapa; i el Mar i Muntanya de la Casa Guinart com la Tapa més Ramblera.