Aquest Sant Jordi 2024 et deixem aquesta llista de recomanacions amb 5 llibres que enganxen des del començament per regalar el proper 23 d'abril. Ja se sap que alguns llibres comencen a despertar l'interès del lector quan ja porten vàries pàgines donant tombs per la imaginació i la narrativa. Això, sumat a que la tecnologia ha fet minvar la capacitat de concentració d'un tant per cent elevat de públic, en ocasions pot suposar que la novel·la es deixi a mitges per falta de motivació, sobretot si fa molt que no agafem una bona lectura que ens atrapi. Per evitar que això pugui passar, hi ha alguns llibres que desperten l'interès des de la primera pàgina i que, ja sigui per l'estil de l'autor o els fets que s'hi narren en els primers paràgrafs, generen una expectativa que fa que ja no es pugui deixar de llegir en una bona estona, i quan arriba Sant Jordi sovint volem que aquelles persones que coneixem i que no són grans aficionades a les històries escrites (o que han perdut l'hàbit per culpa de l'estrés de la rutina), es llegeixin aquest llibres per a que tornin a enamorar-se de la lectura.

🖊️ Signatures per Sant Jordi 2024: horaris i llocs de les firmes el 23 d'abril
 

🟠 Llibres Sant Jordi 2024: recomanacions i novetats editorials
 

Ambiente parada libro, diada de Sant Jordi 2022 - Foto: Sergi Alcàzar
Foto: Sergi Alcàzar

Llibres que enganxen per aquest Sant Jordi 2024

  • Agafar les regnes (La Segona Perifèria) — Kathryn Scanlan

La protagonista d’aquesta història es diu Sonia i va ser mossa d’estable, entrenadora i genet d’entrenament de cavalls de cursa. L’autora d’aquest llibre es diu Kathryn Scanlan i va mantenir-hi trobades i telefonades durant anys. Van parlar de la vida de la Sonia i el seu petit món: l’hipòdrom, les curses de cavalls. De l’abans i del després. Agafar les regnes és un exercici de biografia i ficció que enganxa des de la primera pàgina, amb una prosa senzilla però complexa a l'hora, amb una història molt més profunda del que sembla. 

9788419059192 (1)
  • Blackwater (Blackie Books) — Michael McDowell

El fenomen que està arrasant entre tot tipus de públic i que podria consolidar-se com una de les propostes més venudes aquest proper Sant Jordi. Blackwater és una novel·la en sis entregues que recorre cinquanta anys a la vida d’una família de rics terratinents que són d’allò més estranys, amb les seves històries, les seves aliances i els seus maquiavèlics plans per aferrar-se al poder. Una saga matriarcal amb tints de terror i misteri escrita per Michael McDowell i publicada a principis dels anys 80 que està triomfant a casa nostra. 

Blackwater ES Agrupado min
  • Olor a hormiga (Reservoir Books) — Júlia Peró

Dos personatges femenins dins de quatre parets són suficients per plasmar un ambient cru i hostil que posa al centre una realitat de la que no es parla gaire: la de la gent gran que no té a ningú i està enfadada per no saber com continuar endavant, sense saber com sentir-se útil en un món que els deixa enrere. El debut narratiu de la catalana Júlia Peró és incòmode però enganxa per la seva fascinant prosa, a mig camí entre el misteri, l'empatia, la bellesa i l'horror.

📚 Quin llibre regalar per Sant Jordi: la selecció de Revers
 

olor a hormiga
  • Els fills adormits (L'Altra Editorial) — Anthony Passeron

Quaranta anys després que la sida s'endugués al seu oncle, l'escriptor francès Anthony Passeron va decidir indagar sobre el silenci familiar. Ningú no parlava del passat, a penes sabia què havia succeït, i els seus propis pares s'havien enterrat en aquesta espiral misteriosa que amaga el propi dolor. El resultat és Els fills adormits (amb traducció de Lluís-Anton Baulenas), una radiografia realment commovedora d'aquest mal que va començar a Los Angeles el 1981. L'autor debuta amb aquest exercici a cor obert i ho narra tot des del punt de vista de l'espectador, però també del protagonista que ho va viure i no va actuar.

Els fills adormits Anthony Passeron Frontal scaled
  • Un lugar soleado para gente sombría (Anagrama) — Mariana Enríquez

L'autora argentina torna al conte amb 12 històries d'horror que parlen sobre el mal que aguaita i la presència d'allò monstruós. Després de Nuestra parte de noche (que també es devora), Mariana Enriquez torna a demostrar que segueix en plena forma com a gran continuadora i renovadora del gènere de terror, que la ha portat a les quotes literàries més altes com una escriptora que no té por a investigar noves dimensions de contingut i escriptura.
 

mariana enriquez
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!