Són molts els llibres que hi haurà per tots els racons de Catalunya aquest Sant Jordi 2024: des d'opcions pels fanàtics de la novel·la negra a altres recomanacions literàries que podrien triomfar la jornada del 23 d'abril. El dia preferit per tots els lectors, llibreters i floristes ja s'està preparant i queden menys de dues setmanes perquè la diada de Sant Jordi torni als carrers amb un munt d'activitats i parades plenes a vessar. Serà el moment de regalar un llibre o d'autoregalar-se una lectura segons els gustos: hi ha qui prefereix volums interminables dels quals superen les 500 pàgines i aquells que se senten més còmodes llegint llibres més reduïts. Aquesta és una selecció pel segon grup, que sovint no sap on trobar obres que compleixin amb les seves expectatives. Llibres curts i fàcils de llegir per aquest Sant Jordi 2024 que es poden llegir perfectament en un cap de setmana.

📚 Llibres de Sant Jordi 2024: recomanacions i novetats editorials de l'any
 

Diada de Sant Jordi 2022, parada de venta de libros Paseo de Gràcia - Foto: Bruna Casas
Foto: Bruna Casas

Llibres curts i fàcils de llegir per aquest Sant Jordi 2024

  • Estuve aquí y me acordé de nosotros (Anagrama) — Anna Pacheco

El turisme ho ha canviat tot, també la manera de relacionar-nos amb nosaltres mateixos. Potser va ser motor econòmic, però ha generat efectes indesitjats i avui és clarament insostenible. Amb 150 pàgines d'edició lleugera, Anna Pacheco explora la contradicció entre el luxe que els hotels d'alta gamma venen als seus clients i la realitat social, econòmica i laboral dels que hi treballen. Un llibre que mescla assaig, crònica i feina de camp per reflexionar sobre el descans en un futur postcapitalista i que val molt la pena.

7689a74f75d54b543f906ad0ca4ace5642ed9c79
  • Pura passió (Angle Editorial)— Annie Ernaux

Una de les obres icòniques de l'última autora Premi Nobel de Literatura només té 72 pàgines. En aquesta narració directa i vibrant, l'escriptora fa una radiografia d'un enamorament apassionat quan ja s'està tocant els 50 anys, i ho fa amb un estil inconfusible que mescla records, transparència, precisió i profunditat. Una lectura curta però d'una intensitat meravellosa que posa l'èmfasi en el sentiment femení de l'espera per una passió incontrolable. Una lectura totalment obligatòria. 

🟠 Sant Jordi 2024: com serà la diada del 23 d'abril a Catalunya?
 

pura passio
  • En agosto nos vemos (Random House) — Gabriel García Márquez

L'última novel·la publicada de Gabriel García Márquez, una dècada després de la seva mort, arriba en format de regal inesperat. Són 140 pàgines que es llegeixen, literalment, en un parell de tardes, i que expliquen el particular renaixement de la protagonsita. I és que cada mes d'agost, Ana Magdalena Bach viatja a l'illa on està enterrada la seva mare per visitar la seva tumba; un cop a l'any que es convertirà, també, en una invitació a viure la vida sense lligadures, normes i prejudicis.

9788439743071
  • L'art de portar gavardina (Quaderns Crema) — Sergi Pàmies

Sergi Pàmies és un dels autors nostrats més destacats. En 125 pàgines, L'art de portar gavardina condensa 13 contes que tenen en comú la memòria, l'emoció i el plaer de narrar del seu creador. El llibre és una combinació de tot: reflexió, ironia, melancolia, causticitat i lucidesa s'hi mouen amb una sintonia fantàstica sense perdre la capacitat de sorprendre i fascinar el lector. No sense motiu Pàmies va alçar-se amb dos premis rellevants de la literatura catalana: el Premi Crítica Serra d’Or 2019 de Narrativa i el Premi de la Crítica Catalana 2019 de Narrativa.

art portar
  • La conformista (L'Altra Editorial) — Alba Dedeu

L’autora traça un retrat magistral de la protagonista amb cruesa i sinceritat, mostrant l’amargor de la quotidianitat i els dubtes. Ubicada a la perifèria de Barcelona, l’Eva comparteix un negoci de pollastres a l’ast amb la seva parella, en Pere. Dedeu ha posat en el punt de mira una realitat que molts cops no és protagonista: ni la història de superació d’aquell que neix sense res, ni la història d’èxit del famós. És un llibre curt i enganya, perquè té un univers sencer dins. Tracta sobre les pors d’iniciar una família, les projeccions de futur cap a les filles, la temptació de deixar-ho tot, la calidesa i la tranquil·litat d’acceptar l’altre. I només en 128 pàgines.
 

000 La conformista Alba Dedeu 3
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!