Si el fenomen de Crims va demostrat alguna cosa és que els true crime i qualsevol contingut de misteri genera una passió gairebé addictiva. Però abans que Carles Porta revolucionés el periodisme de successos amb les seves narracions plenes de tensió, la novel·la negra ja caminava, i en els últims anys s'ha anat assentant com un gènere imprescindible. Aquest Sant Jordi 2024 tornarà a ser una oportunitat majúscula perquè aquests llibres es posin a la palestra i captivin els lectors, amb propostes interessants i algunes novetats que s'estrenaran a les parades i les prestatgeries de les llibreries. D'entre totes les novetats editorials d'enguany, aquestes són les 5 lectures criminals aptes per a assidus i novells al gènere que us recomanem des de Revers

🟠 Sant Jordi 2024: com serà la diada del 23 d'abril a Catalunya?
 

🟠 Llibres Sant Jordi 2024: recomanacions i novetats editorials
 

Sant Jordi Lleida roses llibres - Montse Giralt
Foto: Montse Giralt

5 llibres de novel·la negra per Sant Jordi 2024

  • La pimpinella blava (L'Agulla Daurada) —  Svetlana Slapsak

La nova proposta de L'Agulla Daurada és una novel·la policíaca, però també una utopia feminista, una radiografia sobre dones valentes i un relat de viatges, tot conjurat en una lectura que fa olor de venjança femenina en temps de guerra. La investigació d'un macabre assassinat a la Plaça de la Concòrdia farà que un inspector i una associada de les Nacions Unides viatgin per Europa i els Estats Units, en un periple en què un tribunal internacional de dones tindrà la última paraula. Amb traducció de Jordi Cumplido. 

la pimpinella blava tigredepaper
  • Un animal salvatge (La Campana) — Joël Dicker

El 2 de juliol de 2022 dos delinqüents es disposen a dur a terme un atracament en una important joieria de Ginebra, un incident que difereix molt de ser un simple robatori. Vint dies abans, en una urbanització de luxe a la vora del llac Leman, la Sophie Braun es prepara per celebrar el seu quarantè aniversari, però el seu món idíl·lic està a punt de trontollar. Secrets, obsessions, espionatge i misteri s'uneixen per crear una novel·la d'una intriga diabòlica d'un referent de la talla de Joël Dicker, mestre del suspens i autor del fenomen La veritat sobre el cas Harry Quebert, amb traducció d'Imma Falcó.

un animal salvatge
 
  • No et refiïs dels teus records (Columna) — Clàudia Pujol 

En Samuel Heras, un jove amant de les teories de la conspiració que pateix un trastorn obsessivocompulsiu, comença a enviar esqueles a través d’Instagram als seus seguidors. El que no passaria d’una broma macabra es va complicant quan els destinataris de les necrològiques van morint, inexplicablement, en les dates anunciades. Si ell no és l’assassí, qui hi ha al darrere d’aquestes morts? El nostre protagonista, d’una banda, i els Mossos d’Esquadra, de l’altra, es veuran immersos en una inquietant partida que s’acabarà disputant a escala mundial i de la qual esdevindran simples peons. Un thriller inquietant.

🟠 Quin llibre regalar per Sant Jordi 2024: la selecció de Revers
 

portada no et refiis dels teus records claudia pujol devesa 202312221346
  • La Niña de Oro (Anagrama) — Pablo Maurette

Aquesta és una novel·la policíaca sorprenent i magistral. La vigília de les vacances d'hivern de l'any 1999 apareix assassinat a casa seva a Buenos Aires el professor de biologia Aníbal Doliner. El crim li tira enlaire els plans a la secretària de la fiscalia, Silvia Rey, que s'ha de fer càrrec de les diligències. Les pistes apunten a un taxi boy albí anomenat Floquet, que freqüentava el pis de l'assassinat. Però quan sembla que el cas és a punt de tancar-se, la cosa es complica.

ce6cfeae5a468f54e61095c6b0eb7c236512f7fc
  • Riu de safirs (Edicions 62) — Marc Pastor

Marc Pastor combina la dignitat literària i l'aposta comercial en una novel·la intrigant protagonitzada per l'Esmeralda, una dona forta i misteriosa, que és capaç de preveure les morts, i el Tahiri, un policia sense vocació però amb principis, que malda per posar pau entre les bandes rivals que es disputen el control del negoci de les mines de safirs de Madagascar.

portada riu de safirs marc pastor 202312121425
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!